G.V.V.V. regeert op Westmaat

17 februari 2014

Veenendaalse topklasser doet na verdiende 0-2 zege bij Spakenburg weer helemaal mee in strijd om titel.

 

SPAKENBURG – G.V.V.V. is bezig aan een geweldige opmars. De ploeg van trainer Erik Assink barst van het zelfvertrouwen en etaleerde dat zaterdag tegen Spakenburg door een dik verdiende 0-2 zege. Daarmee bleef G.V.V.V. voor de ze­vende keer op rij ongeslagen en klom naar de tweede plaats in de zaterdagtopklasse.

Ondanks het ontbreken van twee sterkmakers (Dennis van Meeg­denburg was licht geblesseerd en Wilco den Hartog niet fit genoeg om in de basis te beginnen) lieten de Veenendalers zien hoe er met de storm, die over De Westmaat blies, moest worden omgegaan.
„De wind was een bepalende fac­tor”, meldde Assink. „Wij hebben daar het beste op geanticipeerd, door de ballen laag te houden en naar voetballende oplossingen te zoeken. Zeker in de tweede helft, toen we de wind tegen hadden, kregen we kansen de score verder uit te bouwen. Het duurde te lang voordat we de 0-2 maakten.”

G.V.V.V. was naar Spakenburg ge­gaan om de 3-1 thuisnederlaag weg te poetsen. De Veenendalers oogden gretig, overklasten Spa­kenburg op het middenveld en ga­ven achterin weinig tot niets weg. Alleen ontbrak voorin het sco­rend vermogen om de paar kan­sen, die G.V.V.V. voor rust kreeg, om te zetten in doelpunten.

Dat gebeurde direct na de pauze wel. Sherwin Grot profiteerde op­timaal van een hakballetje van Martin van Eck en liet vervolgens doelman Barry Ditewig (ex-VRC en DOVO) kansloos: 0-1.
Spakenburg moest daarna komen en kwam ook. Johan Jansen, de doelman van G.V.V.V. en de paal stonden treffers van Spakenburg in de weg. Met kapitein Roy Ter­schegget op het middenveld, nam G.V.V.V. het heft weer in handen en kwam opnieuw via Grot in de 83ste minuut op 0-2.

De spits, die eerder in de week aangaf te vertrekken, was belang­rijk „Binnen G.V.V.V. moet nagedacht worden of we Grot willen behouden. In een eerste impuls heeft hij gezegd dat hij weggaat, maar ik weet dat hij graag wil blij­ven. Daarover moet duidelijkheid komen”, vond Assink.

Zaterdag komt regerend lands­kampioen Katwijk naar Veenen­daal. G.V.V.V. won in de topklasse nog nooit van Katwijk, maar de Katukkers zijn intussen afgegle­den naar de laatste plek.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Terschegget, Brouwer, Oost; Van Eck (89. Bottenheft), Grot, Snijders (90. Den Hartog).

 

G.V.V.V.’er Roy Terschegget (r.) heerste op het middenveld in de wedstrijd tegen Spakenburg. Hier heeft hij net zijn aanvoerder Simon Brouwer voorzien van een fraaie steekpass. Foto: Dick Gijsbertsen.

 

Jansen tevreden over optreden

 

SPAKENBURG – G.V.V.V.-doelman Jo­han Jansen viel na afloop keepers­trainer Wouter van Voorthuizen in de armen. Beiden vierden in de catacomben van het stadion van Spakenburg niet alleen de 0-2 ze­ge van G.V.V.V. op de Spakenburgse Blauwen, maar ook het feit dat Jansen zaterdag de nul had gehou­den en een foutloze wedstrijd had gekeept.

„Dat viel nog niet mee”, erkende Jansen, „door de harde wind gin­gen de ballen alle kanten op. Bij het uitschieten moest ik de bal laag houden, anders kwam hij zo weer terug. Gelukkig ging het meestal goed. G.V.V.V. wist beter met de wind om te gaan dan Spakenburg.”

Met een aantal prima reddingen op inzetten van Kees ‘Pier’ Tol, de topschutter bij de Spakenburgers, voorkwam Jansen schade aan Vee­nendaalse zijde. „Op De West­maat keep ik altijd mijn betere wedstrijden”, sprak de goalie met een tevreden grijns.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. met wind in de zeilen