G.V.V.V. reist op sterkte naar HHC Hardenberg

18 januari 2014

VEENENDAAL – G.V.V.V.-trainer Erik Assink moest vorige week in het oefenduel tegen CSV Apeldoorn (2-0 winst) spelers bijeen schra­pen om überhaupt een elftal het veld te kunnen insturen. Hij was zelfs gedwongen om de voor dins­dag geplande vriendschappelijke wedstrijd tegen Bennekom te an­nuleren.

De coach van de Veenendaalse topklasser werd geconfronteerd met diverse geblesseerde spelers. Hij achtte het daarom verstandi­ger het, in de aanloop naar het competitieduel van deze zaterdag tegen HHC Hardenberg, rustig aan te doen en zijn spelers rust te gunnen.

„Gelukkig heeft dat vruchten afge­worpen”, sprak Assink donderdag­avond na de training. „Sommige spelers zijn nog geblesseerd, maar een aantal jongens is min of meer hersteld. Ik kan ze tegen HHC in­zetten. Dat is ook hard nodig, want HHC is niet de minste te­genstander en in Hardenberg is het moeilijk winnen.”

Dat deed de Blauwe brigade nog nooit in Salland. Het uitduel ein­digde vorig seizoen zelfs in een desastreuze 6-2 nederlaag. In het huidige voetbaljaar bleef de score in Veenendaal bij 1-1 steken.

Voor Assink en zijn pupillen is er alles aan gelegen om met een posi­tief resultaat aan het restant van de competitie te beginnen. Het brengt volgens de trainer rust in de tent. Want de verschillen in de topklasse zijn miniem. Een wed­strijd winnen kan G.V.V.V. zomaar van de achtste naar de vierde plek doen stijgen.

Bij verlies kunnen de Blauwen zich ook op de dertiende plaats te­rugvinden en die plek betekent aan het einde van de ritp/d wed­strijden voor lijfsbehoud.

Dat laatste is een doemscenario, vindt Assink. „Er zijn veertien wedstrijden te gaan, nog 42 pun­ten te verdelen. Dus moeten we de zaken op een positieve manier blijven benaderen. Een goed resul­taat bij HHC past daar mooi in.”

Geen sinecure, want HHC be­schikt over een hoofdveld met na­tuurgras en op die ondergrond verloor G.V.V.V. in deze competitie alle duels.

HHC Hardenberg-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Boshoek in Harden­berg).

G.V.V.V., geblesseerd:
Niels Willemse (achillespees), Wouter Bonke (ham­string), Mitchel Bottenheft (knie), Jos Henken (knie).
Geschorst: Wilco den Hartog.

 

Door: Eit Hendriks