G.V.V.V. scoort nu al dikke acht

24 mei 2014

Wat de uitslag van het titelgevecht met Spakenburg vandaag ook wordt, G.V.V.V. kijkt terug op geslaagd jaar.

 

VEENENDAAL – In het derde sei­zoen dat G.V.V.V. in de topklasse speelt, kan de Veenendaalse club historie schrijven. Het kampioen­schap ligt voor het oprapen. Al­leen nog ‘even’ afrekenen met Spakenburg en de pupillen van trainer Erik Assink kunnen op de platte kar door het dorp.

De rekenkundige reeks, die As­sink bij het begin van de competi­tie voor ogen had, zou dan opgeld doen: vijfde in het eerste seizoen, derde in het tweede seizoen en eerste in het derde voetbaljaar.
Terugkijkend op de knotsgekke jaargang 2013/2014 kan de conclu­sie niet anders luiden dan dat de verschillen in de topklasse van het zaterdagvoetbal steeds kleiner zijn geworden. Elke speelronde in de topliga kende zeer verrassende uitslagen. Tot vlak voor het einde streden nog verschillende ploe­gen om het kampioenschap. Daar­van zijn twee teams overgeble­ven. Spakenburg en G.V.V.V. ma­ken vandaag in een beslissings­wedstrijd in Volendam uit wie er met de eer gaat strijken.

G.V.V.V. maakt de meeste aan­spraak op het kampioenschap. In punten zijn beide clubs wel gelijk geëindigd, maar G.V.V.V. heeft een veel beter doelsaldo: +29 tegen­over +19 van Spakenburg. De Vee­nendalers scoorden ook de mees­te doelpunten van alle ploegen: 73. Alleen Rijnsburgse Boys kwam met 72 treffers dicht in de buurt. De Spakenburgse produc­tie bleef op 57 treffers steken.

Net als alle ploegen, die streden om de bovenste plaats, kende de Veenendaalse formatie een grillig competitieverloop. Na een goed begin stond G.V.V.V. halverwege de competitie slechts op de negende plaats met zeven overwinningen, één gelijkspel, maar ook zeven ne­derlagen. Assink keek toen nog met een schuin oog naar bene­den, want de gevarenzone was niet ver weg.
Na een goede reeks klom G.V.V.V. razendsnel omhoog en nam op de 22e speeldag de koppositie over van IJsselmeervogels. Na de 2-1 ne­derlaag van G.V.V.V. bij ONS Sneek ging Spakenburg nog wel over G.V.V.V. heen, maar de Veenenda­lers knokten zich terug en bleven daarna samen met de ‘Spaken­burgse Blauwen’ aan kop.

De volgende spelers leveren een belangrijke bijdrage in het suc­ces van G.V.V.V. in deze voetbal­jaargang 2013/2014. Hun beoorde­lingen op een rij:

 

Johan Jansen (25), doelman. Duels: 30.
Door langdurige blessures van Niels Willemse was Jansen de eni­ge optie voor Assink als doelman. Presteerde zeer wisselvallig, maak­te met enige regelmaat kostbare fouten. Pakte weinig tot geen pun­ten voor zijn team. Krijgt komend seizoen concurrentie van Christi­an de Haan (Achilles’29) en dat is hard nodig.

Rodny Hofman (26), verdediger. Duels: 27.
Aanvallend ingestelde vleugelver­dediger, die vaak en veel opkomt. Zijn defensieve taken lijden daar soms onder. Is wel erg lastig voor de tegenstander. Voorzetten moe­ten beter aankomen.

Wouter Bonke (29), verdediger. Duels: 29.
Heeft overzicht en is rustgevende factor in centrum van de verdedi­ging, met incidenteel slippertje.

Bart Hulsbos (30), verdediger. Duels: 29. Doelpunten: 3.
Robuust en kopsterk, maar heeft het lastiger tegen snelle, wendba­re aanvallers. Wordt meestal gewis­seld als G.V.V.V. op achterstand staat en Assink een extra aanvaller wil inbrengen.

Michiel van der Valk (28), verde­diger. Duels: 18.
Was lang geblesseerd en moest het daarna hebben van invalbeurten. Vertrekt deze zomer naar JSV Nieuwegein.

Taoufik Adnane ( 28), verdedi­ger. Duels: 28. Doelpunten: 3.
Net als Hofman klein van stuk, met veel aanvallende intenties. Gif­kikker, die nooit opgeeft. Maakte een paar fraaie doelpunten.

Wilco den Hartog (26), midden­velder. Duels: 24.
Technisch begaafd. Vormt met Roy Terschegget en Simon Brou­wer ijzersterk trio. Den Hartog kende mindere periodes en leek kort voor einde van competitie na schorsing een beetje uit vorm. Her­pakte zich. Moet minder kaarten krijgen. Incasseerde er zes dit jaar.

Koen Oost (25), ver­dediger/middenvelder. Duels: 27. Doelpunten: 3.
Ideale schoonzoon. Degelijk, be­trouwbaar, maar volgens de techni­sche staf net niet goed genoeg voor basis. Viel vaak in. Zonde dat hij G.V.V.V. verruilt voor VVA’71.

Roy Terschegget (27), middenvel­der. Duels: 26. Doelpunten: 6.
Speler die de bal opvraagt, vaak krijgt en er daarna bijna altijd iets goeds mee doet. Echte regelneef. Kende een paar mindere wedstrij­den, meestal op momenten waar­in het hele elftal niet goed draaide.

Martin van Eck (26), middenvel­der. Duels: 24. Doelpunten: 7.
Degelijke, onopvallend spelende vleugelspits, die vaak de afwisse­ling met de opkomende Hofman zoekt. Ingespeelde tandem, waar trainer graag gebruik van maakt.

Simon Brouwer (29), middenvel­der. Duels: 21. Doelpunten: 7.
Nummer tien. Aanvoerder met voorbeeldige inzet. Loopwonder. Was deze competitie minder scherp voor de goal en scoorde ook minder goals dan vorig sei­zoen (13 doelpunten).

Dennis van Meegdenburg ( 40), aanvaller. Duels: 29. Doelpun­ten: 18.
Fenomeen. Brak weer diverse re­cords. Was topscorer net als de voorgaande vijf seizoenen, die hij voor G.V.V.V. speelde. ‘Opa’ stopt, hij vindt het op 40-jarige leeftijd mooi geweest. Kan terugzien op imposante carrière. Titel zou de kers op de taart zijn.

Joey Snijders (27), aanvaller. Duels: 29. Doelpunten: 11.
Kan terugzien op een goed sei­zoen. Was productief en gaf de meeste assists van alle spelers. Kreeg voor aanvaller te veel kaar­ten (één keer rood, vijf keer geel).

Rik van der Eerden (23), aanval­ler. Duels: 23. Doelpunten: 2.
Werd aangetrokken als spits die Van Meegdenburg tot bankzitter zou verbannen. Kon dat nooit waarmaken, dus vond het omge­keerde plaats. Was wel de man die G.V.V.V. in extremis langs Barend­recht schoot, waardoor G.V.V.V. de barrage met Spakenburg afdwong. Vertrekt naar DOVO.

Sherwin Grot (23), aanvaller. Duels: 26. Doelpunten: 11.
Wisselt onnavolgbare acties af met periodes waarin hij oorlog met de bal heeft. Contractverlenging ket­ste eerst af, maar werd later toch overeengekomen. Hij kan nog veel beter en moet meer scoren.
 

Koen Oost, hier te vlug voor John Lubbers van Excelsior ’31, speelt tegen Spakenburg zijn laatste duel voor G.V.V.V. Hij gaat naar VVA ’71. Foto: Herman Stöver.

 

Succescoach Assink met nagenoeg fitte selectie op weg naar ‘ finale’


VEENENDAAL – Niet alleen voor zijn spelers, maar ook voor G.V.V.V.-trainer Erik Assink is het vandaag de dag van de waarheid. Hij bindt met zijn ploeg in Volen­dam de strijd aan met Spakenburg. De inzet: het kampioen­schap van de zaterdagtopklasse.

De succestrainer, die G.V.V.V. in vier jaar naar de top van het Ne­derlands amateurvoetbal bracht, kan bogen op een indrukwek­kende palmares. „Maar daar kan nog best een prijs bij”, zegt Assink lachend. „Niet al­leen voor mezelf, maar ik denk vooral aan de spelers en de ande­re leden van de technische staf. Voor de club zou het een histo­risch moment zijn. We hebben G.V.V.V. de laatste jaren aardig op de kaart gezet, maar met het kam­pioenschap oogst je nog meer naamsbekendheid.”

Assink leeft met zijn ploeg rustig naar de ‘finale’ toe. „We hebben kalm getraind. Jongens, die pijntjes hadden, zijn weer fit, dus be­schik ik over een bijna complete selectie. Ook wel een keer fijn.”
Over de kansen van zijn ploeg, die gisteren al afreisde naar Noord-Holland, haalt Assink de schouders op. „We zijn aan elkaar gewaagd. Dus hangt het in zo’n duel vaak van bijkomende facto­ren af. Hoe is het arbitrale trio? Hoe gaan spelers met de druk om? Hoe is het wedstrijdverloop en hoe is de vorm van de dag? Ik hoop dat wij er als beste uitko­men.”

 

Spakenburg - G.V.V.V. (13.00 uur, Kras Stadion in Volendam). G.V.V.V., ge­blesseerd: Niels Willemse (achil­lespees), Jos Henken (knie), Mitchel Bottenheft (knie).

 

Door: Eit Hendriks