G.V.V.V. steelt punt van HHC

2 september 2013

Veenendaalse topklasser ontsnapt aan verlies tegen verdedigend ingestelde formatie uit Overijssel.

 

VEENENDAAL – G.V.V.V. heeft geen vervolg kunnen geven aan het po­sitieve spel van een week eerder tegen Noordwijk (1-4 winst). Ster­ker, de ploeg van trainer Erik As­sink bleef thuis ver onder de maat om het een compact spelend HHC Hardenberg lastig te maken. Dat er na het laatste fluitsignaal toch nog 1-1 op het bord stond, was eigenlijk een wonder.
 

Assink was dezelfde mening toe­gedaan. „Op basis van doelrijpe kansen verdiende HHC te win­nen, daar kan ik niet omheen. We hadden het geluk een paar keer behoorlijk aan onze zijde, dus moet ik tevreden zijn met een punt. Maar ik ben niet tevreden over de prestatie van mijn spelers. Daarvoor ging er teveel mis.”


Wat heet. Op een enkele opris­ping na ging bijna alles fout. Het tempo bij Assinks mannen was veel te laag en na twee balcontac­ten werd het speeltuig prompt in­geleverd bij de tegenstander. Daar loerde HHC ook op. Na zeperds, met aanvallend voetbal, in het lan­delijke bekertoernooi (1-2 tegen JVC Cuijk) en in de eerste compe­titiewedstrijd (0-3 tegen Capelle) trok HHC zich terug op eigen helft om van daaruit met snelle counters G.V.V.V. te verrassen.


„In zo’n situatie moet je een hoog tempo draaien en heb je buiten­spelers nodig, die wat kunnen for­ceren. Daaraan ontbrak het bij ons. Onze opbouw werd vastge­zet en voorin konden we de bal niet vasthouden. Daardoor moest bijvoorbeeld Roy Terschegget veel verdedigend werk verzetten en kwam hij niet aan aanvallende im­pulsen toe”, analyseerde Assink.
 

G.V.V.V.-speler Wilco den Hartog lijkt zich klaar te maken voor een buite­ling in een duel met twee spelers van HHC Hardenberg. De wedstrijd op Panhuis eindigde onbeslist. Foto:  Herman Stöver


In het eerste bedrijf kreeg G.V.V.V. slechts één reële kans. Uit de eni­ge goede aanval kwam Simon Brouwer net niet goed uit om G.V.V.V. op voorsprong te zetten. Ook HHC kon voor de pauze geen potten breken in de tranen­trekkende wedstrijd.


Nadat invaller Tiemen van Hezel in de 53ste minuut een unieke kans voor HHC had gemist, kwam de ploeg uit Overijssel vijf minuten later toch op voor­sprong. De dramatisch slecht spe­lende Sherwin Grot leed balver­lies en op de rand van het straf­schopgebied moest Wouter Bon­ke aan de noodrem trekken. Uit de onschuldige vrije trap van Den­nis Krohne werd de bal door ver­dediger Bart Hulsbos getoucheerd en verdween vervolgens door de benen van keeper Jansen in het doel. Een potsierlijke situatie, maar er kwam wel 0-1 op het sco­rebord.


Bonke baalde na afloop van het knullige tegendoelpunt. „Op die manier op achterstand komen is natuurlijk niet leuk. Maar we moe­ten het ons zelf verwijten. We wa­ren gewoon niet scherp genoeg om de handbalverdediging van HHC te ontrafelen. We hadden het geduld moeten bewaren, moe­ten wachten op kansjes. Na de achterstand gingen we op jacht naar de gelijkmaker, maar gaven daarmee ook ontzettend veel ruimte weg.”


HHC kreeg als gevolg daarvan een aantal goede mogelijkheden, maar het aluminium en doelman Jansen voorkwamen Hardenberg­se doelpunten. G.V.V.V. bleef ho­pen op de gelijkmaker en die kwam er ook. Invaller Taoufik Ad­nane verzond uit zijn eerste bal­contact een goede voorzet, Brou­wer hinderde doelman Sander Da­nes en Hulsbos slaagde er in twee­de instantie in de bal in het doel te schuiven: 1-1.


„Dat we in blessuretijd nog aan een nederlaag ontsnapten, was een klein mirakel”, realiseerde Bonke zich. Van Hezels pegel verdween via de onderkant van de lat weer het veld in, waardoor G.V.V.V. het onte­rechte punt mocht koesteren.


G.V.V.V.: Jansen, Hofman, Bonke, Huls­bos, Oost; Den Hartog, Brouwer, Ter­schegget (78. Adnane); Grot (69. Bot­tenheft), Van der Eerden (69. Van Meegdenburg), Snijders.

 

door: Eit Hendriks


Gerelateerd artikel: G.V.V.V. kan geen vuist maken