G.V.V.V. stuit in beker alweer op Vogels

24 april 2014

VEENENDAAL – G.V.V.V. heeft amper de tijd gehad om de wonden te likken na de 2-1 nederlaag van za­terdag bij IJsselmeervogels of de ploeg van trainer Erik Assink stuit al weer op dezelfde tegen­stander uit Spakenburg.

Was zaterdag de competitie het platform, waarop gevoetbald werd, vanavond strijden beide teams op het Veenendaalse sport­park Panhuis om een plek in de fi­nale van het bekertoernooi van het district West 1. Hoewel bij bei­de ploegen het competitiebelang prevaleert, zowel IJsselmeervogels als G.V.V.V. is nog in de race om de titel in de zaterdagtopklasse, be­loofde Assink zaterdag na afloop dat hij de bekerwedstrijd zeker niet liet lopen.
„Na de onverdiende nederlaag hebben we iets recht te zetten”, concludeerde de trainer van G.V.V.V.. „We gaan gewoon voor de winst, zoals we altijd doen. Dus volle bak spelen. We hebben pas op 3 mei weer competitieverplich­tingen dus hebben de jongens ruim de tijd om bij te tanken.”

Assink mist vanavond wel zijn centrale verdedigingsduo Bart Hulsbos en Wouter Bonke. Bei­den kregen zaterdag op sportpark De Westmaat hun vierde gele kaart voorgeschoteld en zijn dus geschorst. Het meespelen van Dennis van Meegdenburg, Rodny Hofman en Joey Snijders is niet helemaal zeker. Ze hielden alle drie pijntjes over aan de clash met IJsselmeervogels, maar verwacht wordt dat ze op tijd fit zijn. De andere halve finale van het be­kertoernooi gaat vanavond tussen de Amsterdamse eersteklasser JOS/Watergraafsmeer en Spaken­burg, een andere titelkandidaat in de topklasse. De finale staat ge­pland op 17 mei, maar kan ver­schoven worden als één van de deelnemende ploegen nog nacom­petitie moet spelen.

G.V.V.V. - IJsselmeervogels (20.00 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).

 

G.V.V.V., geblesseerd: Niels Willemse (achillespees), Jos Henken (knie), Mitchel Bot­tenheft (knie). Geschorst: Bart Huls­bos, Wouter Bonke.

 

Door: Eit Hendriks