G.V.V.V. weer van troon gestoten

11 november 2013

Directe belager Kozakken Boys profiteert in topduel in topklasse van slordigheden bij Veenendalers.


VEENENDAAL – Het stuivertje wisse­len bovenaan in de knotsgekke za­terdagtopklasse blijft maar door­gaan. G.V.V.V. mocht één week ge­nieten van de koppositie, maar werd zaterdag door het in punten gelijkstaande Kozakken Boys al weer van de troon gestoten: 0-2.

„Het lijkt wel een kopie van vorig seizoen”, verzuchtte G.V.V.V.-trai­ner Erik Assink. „Toen stonden we ook bovenaan en pakten we na tien duels de allereerste perio­detitel ooit in de topklasse. Ook op doelsaldo. De week erop zak­ten we na de tweede plek. Maar goed, het gaat er om wie na dertig wedstrijden bovenaan staat. Dus is er nog een lange weg te gaan.”

Toch had G.V.V.V. ook nu nog met gemak bovenaan kunnen staan. Daartoe kregen Assinks pupillen alle gelegenheid. Vanaf het eerste moment namen ze Kozakken Boys bij de strot, alleen lieten ze het na het karwei af te maken. Want om te winnen moeten er doelpunten worden gemaakt.

„En dat deden we niet”, moest As­sink erkennen. „Kozakken Boys bleef in de wedstrijd. Ze speelden met veel mensen achter de bal. Voorin liepen een paar handige spelers, die loerden op een snelle uitbraak. Omdat we niet scoor­den, bleef dat een gevaar.”

Dat bleek, want na een half uur ontsnapte de snelle Richie Basos­ki bij de achterlijn aan twee G.V.V.V.-verdedigers, mocht voor­zetten, waarna Ismaïl Yildrim een voetje tegen de bal kreeg: 0-1.

„Mag nooit gebeuren”, foeterde Assink. „Die voorzet had er uit ge­haald moeten worden. Die stand zette de wedstrijd op zijn kop. Toch kregen we voldoende kan­sen om de zaak recht te zetten.”

Daartoe bleek G.V.V.V. niet in staat. De Veenendalers zakten in het tweede bedrijf terug. Ze hadden de pech dat arbiter Van der Roest niet op hun hand was, nadat Roy Terschegget in het strafschopge­bied onderuit werd gelopen.

De wedstrijd werd in de 75ste mi­nuut beslist. Een paar minuten na­dat Assink vrije verdediger Michiel van der Valk offerde voor een extra aanvaller, raakte Rodny Hofman de bal met de hand. Penalty besliste de leidsman, on­danks protesten dat de bal buiten het strafschopgebied was geraakt.

„De scheidsrechter kwam mij na afloop vragen hoe ik de situatie had beoordeeld”, vertelde Assink met vraagtekens in zijn ogen. „Dat geeft aan dat hij toch niet he­lemaal overtuigd was. Maar goed, de beelden zullen het leren.”

De strafschop werd door Arif Iril­mazbilek feilloos ingeschoten: 0-2. Daarmee was het duel beslist. „We misten de power iets terug te doen”, vond Assink.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Van der Valk (72. Van der Eerden), Adna­ne; Den Hartog, Van Meegdenburg, Terschegget (79. Hulsbos); Van Eck (72. Bottenheft), Grot, Snijders.

 

G.V.V.V.’er Martin van Eck komt te laat om Kozakken Boys-doelman Mathijs Donatz in problemen te brengen. Foto: Herman Stöver

Michiel van der Valk baalt van onnodige nederlaag


VEENENDAAL – Met frisse tegen­zin, maar zich wel bewust dat ook na een zure nederlaag hij de media te woord moest staan, schoof Michiel van der Valk za­terdag na de 0-2 nederlaag van G.V.V.V. tegen Kozakken Boys aan bij de pers.

De centrale verdediger van de Veenendaalse topklasser heeft weer een basisplaats veroverd in het team van trainer Erik As­sink, nadat hij het vorige voetbal­jaar een verloren competitie ken­de door een slepende rugblessu­re.

„Ik zit hier inderdaad met een zuur gevoel”, erkende Van der Valk. „We hadden een mooie reeks neergezet met drie 4-0 overwinningen en dan komt zo’n nederlaag hard aan. Vooral omdat we in de eerste helft ver­reweg de beste kansen hebben gehad. Maar we waren niet scherp genoeg in de afwerking.”

Van der Valk hing de nederlaag daarom met name op aan het ge­brek aan scorend vermogen van G.V.V.V. en niet aan de rol die scheidsrechter Van der Roest in het duel speelde. De arbiter be­sliste het duel door een dubieu­ze handsbal te bestraffen met een penalty voor de bezoekers.

„Als wij er in de eerste helft drie in schieten, had die beslissing geen enkele invloed gehad op de uitslag. Positief vind ik wel dat we hebben laten zien dat we ze­ker niet de mindere van Kozak­ken Boys waren. Zeker in de eer­ste helft waren we beter. Daar­om baal ik van de nederlaag.”

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. vergeet te scoren.