G.V.V.V. wil afstand nemen van HHC

31 augustus 2013

VEENENDAAL – Voor G.V.V.V. is HHC Hardenberg één van de con­currenten, die meedoet in de dans om de eerste vijf plaatsen van de eindrangschikking in de topklasse. Daarom zijn de Veenen­dalers er op gebrand om deze za­terdag met een overwinning op de bezoekers uit Overijssel van het veld te stappen.

„Het zou inderdaad mooi zijn om zes punten voorsprong op HHC te nemen”, sprak trainer Erik As­sink vorige week na de eclatante 1-4 zege van zijn ploeg in Noord­wijk. „Maar HHC zal er op ge­brand zijn om de onverwachte 0-3 nederlaag thuis tegen Capelle weg te poetsen. Dus kunnen we onze borst nat maken, reken daar maar op.”

Donderdagavond, na de laatste training van deze week, nuanceer­de Assink zijn opmerking en uit­te hij zich in voorzichtigere be­woordingen. „Kijken naar andere tegenstanders heeft niet onze hoogste prioriteit. Wij moeten er voor zorgen om zo snel mogelijk 36 punten bij elkaar te sprokke­len, daarmee denk ik dat we vei­lig zijn. Vervolgens kijken we wel naar de plek op de ranglijst.”

Maar G.V.V.V. heeft ook nog iets recht te zetten tegen HHC. In de vorige competitie verloren Assink en zijn manschappen met maar liefst 6-2 in Hardenberg en dat zit de Veenendalers nog steeds niet lekker.

Martin van Eck en Michiel van der Valk doen vanmiddag om 17.00 uur wedstrijdritme op in het tweede elftal van G.V.V.V. in het bekerduel thuis tegen SO Soest. Taoufik Adnane begint op de bank.

G.V.V.V. - HHC Hardenberg (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal.) G.V.V.V., geblesseerd: Jos Henken (knie), Niels Willemse (enkel).

 

Door: Eit Hendriks