G.V.V.V. wil Katwijk met plezier een keer pijn doen

22 februari 2014

VEENENDAAL – Er zijn twee clubs, waarvan G.V.V.V. in de topklasse nog nooit heeft gewonnen: Katwijk en Rijnsburgse Boys. De eerste club komt vandaag naar Veenendaal en G.V.V.V. is er op ge­brand om de zesde ontmoeting eindelijk een keer in winst om te zetten.

Gezien de stand op de ranglijst moet dat geen onoverkomelijk probleem zijn. G.V.V.V. heeft zich door een uitstekende reeks, waar­in de ploeg van trainer Erik As­sink in zeven achtereenvolgende wedstrijden niet verloor, opge­werkt naar de tweede positie. Katwijk bewandelde de omgekeer­de weg, waardoor de regerend landskampioen intussen is afge­gleden naar de laatste plaats.

Assink denkt echter niet aan een ‘makkie’. Het verschil in punten (36 voor G.V.V.V. en 18 voor Katwijk) is geen aanleiding om zich bij voorbaat rijk te rekenen. „Dat zou wel heel onnozel zijn. Iedere week wordt het bewijs gele­verd dat favorieten sneuvelen te­gen zogenaamde mindere goden. De meeste ploegen ontlopen el­kaar niet zoveel. En Katwijk heeft natuurlijk een ploeg met heel veel goede voetballers. Alleen hebben ze dat deze competitie niet kun­nen waarmaken. Maar onderschat­ten doen we Katwijk zeker niet.”

Volgend seizoen zullen Jos Hen­ken en Mikula Ristic weer deel uit maken van de A-selectie van G.V.V.V. Daaraan wordt ook de van DTS Ede overgekomen Altay Tom­ruk toegevoegd. Assistent-trainer Jan Diepeveen verlengde zijn con­tract met een jaar.

 

G.V.V.V.-Katwijk (14.30 uur, sport­park Panhuis in Veenendaal).
 

G.V.V.V., geblesseerd: Niels Willemse (knie), Jos Henken (knie). Geschorst: Simon Brouwer.

 

Door: Eit Hendriks