G.V.V.V. wil met goed gevoel winterstop in

14 december 2013

VEENENDAAL – Nu G.V.V.V. weer weet wat winnen is, wil de Vee­nendaalse topklasser het goede ge­voel van de zege van vorige week op Barendrecht (3-1) de winter­stop mee innemen. Daartoe moet vanmiddag van Noordwijk gewon­nen worden. „Dat zou een mooi kerstcadeau zijn”, geeft trainer Erik Assink van G.V.V.V. toe. „Het zelfvertrou­wen, dat we uit de winst tegen Ba­rendrecht geput hebben, moet te­gen Noordwijk doorgezet wor­den. Dat is misschien gemakkelij­ker gezegd dan gedaan, maar te­gen Noordwijk liggen er wel dege­lijk kansen voor ons.”


Van een ‘angstgegner’ is in ieder geval geen sprake meer. Na vier nederlagen in de twee voorgaan­de voetbaljaren, won G.V.V.V. in het eerste duel van deze competi­tie uit bij Noordwijk met 1-4.

G.V.V.V. bezet op dit moment de negende positie. Op het oog als grijze middenmoter. Maar de ver­schillen zijn klein in de zaterdag­topklasse. Koploper IJsselmeervo­gels staat maar zes punten voor. Een gat, maar niet onoverbrug­baar, volgens Assink. Naar bene­den staat G.V.V.V. slechts drie pun­ten voor op nummer dertien Sche­veningen. Die plek betekent het spelen van nacompetitie voor lijfs­behoud.

„Het is een doldwaze competitie, iedere week zijn er verrassende uitslagen. Daarom zou het mooi zijn als we drie punten tegen Noordwijk pakken. Dan kunnen we weer omhoog kijken.”

G.V.V.V.-Noordwijk (14.30 uur, sport­park Panhuis in Veenendaal).


G.V.V.V., geblesseerd: Jos Henken (knie), Mitchel Bottenheft (knie). Ge­schorst: Roy Terschegget.

 

Door: Eit Hendriks