G.V.V.V. wil in Sneek zevende zege op rij

15 maart 2014

VEENENDAAL – De cijfers liegen er niet om. Negen wedstrijden onge­slagen, waarvan de laatste zes op rij gewonnen. Het bracht G.V.V.V. aan de kop van de topklasse. De ploeg van trainer Erik Assink bulkt van het zelfvertrouwen.

En de honger is nog niet gestild. De Veenendalers willen er van­middag tegen ONS Sneek op­nieuw een zege aan vastplakken en daarmee het leiderschap conti­nueren. Assink laat daarover geen misverstand bestaan.
„We gaan er alles aan doen om van ONS te winnen. Sterker, ik ben er van overtuigd dat we gaan winnen. Vorige week tegen Capel­le (2-3 winst, red.) hebben we la­ten zien dat we ook na een achter­stand de rug kunnen rechten. Het was kantje boord, maar we won­nen wel. Die les nemen we mee naar Sneek, wat een totaal ander spelende ploeg is dan Capelle.”

Assink weet dat het Sneek kan spoken, dat ONS bijna altijd voor alles of niets gaat. Maar met de ge­makkelijke 4-0 thuiszege op sport­park Panhuis in het achterhoofd, verwacht de coach geen onoverko­melijke problemen.
G.V.V.V. mist aanvoerder Simon Brouwer, die in Capelle vroeg uit­viel met knieletsel. Verdediger Rodny Hofman ontving tegen Ca­pelle zijn vierde gele kaart en is geschorst. Jos Henken kreeg na zijn knieoperatie het groene licht om volgende week weer met de groep te mogen meetrainen.

ONS Sneek-G.V.V.V. (15.00 uur, sport­park Zuidersportpark, Sneek).

G.V.V.V., geblesseerd:
Simon Brouwer (knie), Niels Willemse (knie), Jos Hen­ken (knie). Geschorst: Rodny Hof­man. 

 

Door: Eit Hendriks