G.V.V.V. wil Vogels weer van de troon stoten

23 november 2013

VEENENDAAL – Als alles volgens de regels verloopt, is IJsselmeervogels na vandaag niet meer de trotse koploper van de zaterdagtopklasse. Kunnen de Rooien uit Spakenburg de koppositie, die ze vorige week van Kozakken Boys overnamen, weer inleveren.

 

In deze competitie is het immers bovenin wekelijks stuivertje wisselen. Negen keer werd er in de afgelopen twaalf speelrondes de koploper van de eerste plaats verdreven. Een tiende keer ligt daarom in de lijn van de verwachtingen. Dus wint G.V.V.V. vanmiddag thuis gewoon even van IJsselmeervogels.

 

G.V.V.V.-trainer Erik Assink kan om die redenatie wel lachen. „Was het maar zo simpel”, reageert de coach. „Nee, we zullen echt top moeten zijn om van IJsselmeervogels te winnen. Dat moeten we trouwens tegen elke ploeg. IJsselmeervogels is aan een goede serie bezig. En ze staan op een plek waar ze graag staan: bovenaan. Maar onoverwinnelijk zijn ze natuurlijk niet. Dat hebben we in de voorgaande ontmoetingen wel bewezen.”

 

Vorig seizoen won G.V.V.V. met 2-1 en speelde uit gelijk met 3-3, na een aan IJsselmeervogels cadeau gegeven penalty van scheidsrechter Roelof Luinge. Een jaar eerder, in het debuutjaar van G.V.V.V. in de topklasse, wonnen de Veenendalers thuis met 3-2 en uit op de Westmaat met 1-3.

 

G.V.V.V. wil graag bovenin mee blijven doen en heeft iets goed te maken bij het thuispubliek. De voorgaande twee duels gingen verloren (0-2 tegen Kozakken Boys en 2-1 bij FC Lisse). Die nederlagen liggen bij de Blauwen nog steeds zwaar op de maag.

 

G.V.V.V. - IJsselmeervogels (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).

 

G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (schouder), Jos Henken (knie), Sherwin Grot (hamstring).

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Voorbeschouwing G.V.V.V. - IJsselmeervogels