Kees ‘Pier’ Tol dompelt G.V.V.V. in rouw

26 mei 2014

Kees ‘Pier’ Tol dompelt G.V.V.V. in botsing der Blauwen in rouw

 

VOLENDAM – Hoe pijnlijk kan de vreugde van een ander zijn. Wie zaterdag in Volendam was bij de kraker tussen Spakenburg en G.V.V.V. (2-1) kon het met eigen ogen aanschouwen. De uitzinnig hossende meute Blauwen uit Spa­kenburg in de middencirkel van het Kras Stadion van FC Volendam vormde een schril contrast met de diep ontgoochelde Blau­wen uit Veenendaal. Die hadden zich als uitspelende ploeg in het zwart gestoken, een kleur die ach­teraf paste bij de begrafenis van hun titelkansen.

Aanvoerder Simon Brouwer be­keek het tafereel met afgrijzen.
De captain kon even geen woord uitbrengen, mompelde iets onver­staanbaars op de vraag dat het wel balen moest zijn na zo’n zuur verlies en deed er vervolgens het zwijgen toe.

Even verderop stond Rik van der Eerden voor zich uit staren. De spits, die twee weken eerder G.V.V.V. aan de barrage met Spaken­burg hielp, door in blessuretijd de winnende 2-3 in en tegen Barend­recht te scoren, had zich zaterdag opnieuw onsterfelijk kunnen ma­ken. Als invaller kreeg hij in de 94ste minuut weer een mogelijk­heid om te scoren en daarmee een verlenging af te dwingen.
Maar Van der Eerden schoot hoog over.
„Ik had ook liever daar in de cir­kel gestaan om een feestje te vie­ren. Het zou een prachtig afscheid zijn geweest”, baalde Van der Eerden, die naar aartsrivaal en buurman DOVO vertrekt.

Dennis van Meegdenburg had het ook zo graag anders gezien. Hij kreeg in de 87ste minuut van trai­ner Erik Assink een publiekswis­sel. Onder een daverend applaus van vriend en vijand ging ‘Opa’ naar de kant. Voor de 40-jarige zit het er op, hij stopt ermee.
„Ik had nog graag drie wedstrij­den gespeeld”, reageerde Van Meegdenburg. „Twee om het algeheel kampioenschap van de top­klasse en mijn afscheidswed­strijd. Het wordt er dus maar één.
Jammer. Spakenburg speelde het iets uitgekookter dan wij.” Waarna een emotionele omar­ming met vader Bert volgde.

Roy Terschegget zat uitgeteld op het veld zijn verdriet te verwer­ken. „We waren er zo dichtbij en gaven het toch nog weg”, sprak de middenvelder met een brok in de keel. „Het duurt wel even voor­dat ik dit verwerkt heb. Man, wat ben ik hier ziek van.”
 

Een gezicht als een onweerswolk bij Wilco den Hartog en hier helpen de troostende woorden van een G.V.V.V.-steward direct na het duel ook geen zier. Foto: Dick Gijsbertsen.

 

Petersen vindt het jammer dat G.V.V.V. verliest

 

VOLENDAM – Timothy Petersen was zaterdag als aandachtige toe­schouwer aanwezig bij het beslis­singsduel tussen Spakenburg en G.V.V.V. (2-1). Op de vraag hoe hij in Volendam verzeilt raakte, ant­woordde de karateka na afloop dat hij G.V.V.V. was komen aanmoe­digen. „Ik heb tot de C-tjes bij G.V.V.V. gevoetbald, dus ligt de club mij na aan het hart. Maar mijn zus is de vriendin van Wilco den Hartog, dus dat schept ook een band. Jammer dat G.V.V.V. het niet heeft gered.”

Zeer tot de spijt ook van inte­rim- voorzitter Theo Leushuis van G.V.V.V. „Het voetbal heeft vandaag verloren”, sprak Leushuis na afloop, doelend op het betere voet­bal van zijn club. Maar het voet­bal had ook gezegevierd. De wed­strijd was pure reclame voor het amateurvoetbal.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerde artikelen: Spakenburg kaapt titel topklasse en Spakenburg kampioen!