Michiel van der Valk vertrekt bij G.V.V.V.

5 januari 2014

VEENENDAAL - Michiel van der Valk (28) vertrekt aan het einde van het seizoen bij G.V.V.V. De centrale verdediger van de Veenendaalse topklasser laat niet alleen zijn maatschappelijke carrière prevaleren, maar kreeg ook van medische zijde te horen dat het beter voor hem is om te stoppen op topsportniveau.

„Ik neem echt met pijn in mijn hart afscheid van G.V.V.V.”, vertelt Van der Valk. „Na zeven jaar heb ik de club in mijn hart gestoken en ik geloof dat het wederzijds is. Maar na mijn hernia-operatie van vorig jaar kreeg ik kort geleden van de dokter het advies om de intensieve trainingen en wedstrijden bij G.V.V.V. te stoppen. Daarnaast heb ik een baan van 40-45 uur in Amsterdam, waardoor het voetbal in het gedrang komt.”

 

Michiel van der Valk, tweede van links, als steunpilaar in de G.V.V.V. defensie. Foto: Dick Gijsbertsen

 

Van der Valk wil op waardige wijze afscheid nemen van G.V.V.V. „Dus niet met degradatievoetbal. Als het kan met een mooie klassering. Een periodetitel hebben we al, maar een hoge plek op de ranglijst zou het plaatje nog mooier maken.”

Waar hij volgend jaar speelt, weet Van der Valk nog niet. Het kan maar zo zijn dat hij weer verenigd wordt met zijn tweelingbroer Daan bij JSV Nieuwegein, die vorig jaar G.V.V.V. verliet. Beiden begonnen ooit met voetballen bij JSV. JSV is met afstand koploper in de tweede klasse B, waarin ook De Merino’s en Renswoude spelen.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Michiel van der Valk stopt