Mitchel Bottenheft grijpt kans

9 september 2013

Mitchel Bottenheft grijpt kans in basis met twee handen aan

 

SASSENHEIM – Mitchel Bottenheft ging er van uit dat hij zaterdag­middag bij Ter Leede op de reser­vebank zou beginnen. De vleu­gelaanvaller van G.V.V.V. was bij trainer Erik Assink immers de tweede keuze achter Sherwin Grot.
Maar Grot ontbrak toen de spe­lersbus van G.V.V.V. naar Sassen­heim vertrok. Pech onderweg luidde het excuus, waarna Arn­hemmer met de supportersbus van G.V.V.V. meereisde. Dus stond Bottenheft in de basis en dat deed de inwoner van Mont­foort met verve. Hij speelde zijn directe tegen­stander Jonathan Robertson vol­ledig van de mat, zo erg dat Ter Leede-trainer Bob de Klerk de arme verdediger al na een half uur wisselde.

 

G.V.V.V.-aanvaller Mitchel Bottenheft (links) was een plaag voor de verdedi­ging van Ter Leede. Foto: Dick Gijsbertsen


„Het ging wel lekker, ja”, sprak Bottenheft met een enorm ge­voel voor understatement na af­loop. „Ik wilde mijn kans pak­ken en dat is aardig gelukt, dacht ik. Ik hoop dat de trainer er ook zo over denkt.”
 

Met een assist, een doelpunt, een aantal goede acties, maar ook een gemiste kans toonde Bottenheft zich gretig. Hij was eind vorig seizoen een tijd uit de roulatie door een blessure, voelt zich nu echter weer volle­dig fit. Dat wil hij omzetten in een basisplek.
Die kans krijgt hij komende za­terdag thuis tegen Excelsior Maassluis ongetwijfeld. Assink kan op dit moment echt niet om hem heen.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. laat zien wat topklassevoetbal is