Oorwassing is geen reden voor paniek

11 augustus 2013

Gastheer GVVV gaat hard onderuit tegen de beloftes van Vitesse. Trainer Erik Assink maakt zich geen zorgen.

 

door Eit Hendriks 

 

VEENENDAAL – Het klinkt tegen­strijdig als GVVV-trainer Erik As­sink donderdagavond, na de 1-7 nederlaag tegen de beloftes van Vitesse, verklaart nog positieve as­pecten in de oorwassing van zijn ploeg te zien. Op bijna Cruyffiaan­se wijze legt de oefenmeester uit wat hij daarmee bedoelt.

„De ruime nederlaag was zeker niet geflatteerd. Daarmee is er dui­delijkheid verschaft bij mijn spe­lers. Ze beseffen nu drommels goed dat we er nog lang niet zijn en er nog veel moet gebeuren om opnieuw een rol van betekenis in de topklasse te kunnen spelen. Met een luizige nederlaag was dat besef er veel minder geweest”, do­ceert
 Assink. Hij ziet ook dat zijn brigade in de eerste helft de Arnhemse beloftes nog redelijk kan bijbenen. Maar waar GVVV faalt in de afwerking is Vitesse twee keer dodelijk effec­tief, na geklungel in de defensie van de Veenendaalse topklasser.

Door doelpunten van Edenaar Ad­nane Tighadouini en Roy Talsma staat Vitesse na 22 minuten op een comfortabele 0-2 voorsprong. „Maar als Sherwin Grot en Roy Terschegget hun opgelegde kan­sen benutten, is het na dertig mi­nuten 2-2”, repliceert Assink.

Hij geeft ook aan dat GVVV met Vitesse de slechtst mogelijke te­genstander had geloot op het ei­gen Vallei en Rijn toernooi. „Vit­esse heeft de hele voorbereiding al achter de rug en speelt al voor de competitie. Ze trainen ook nog een keer dubbel zo veel als wij, hebben op dat vlak dus ook een
 voorsprong. Daarom lig ik ook niet wakker van de grote neder­laag.”

Toch kan Assink er niet om heen dat zijn selectie aan de magere kant is. Door blessures mist hij te­gen Vitesse een vijftal spelers.
 Taoufik Adnane, Niels Willemse, Jos Henken, Jurriën van der Horst en Wouter van Hoof zijn gebles­seerd. Michiel van der Valk, Mar­tin van Eck en Mitchel Bottenheft komen terug van een blessure en zijn nog niet volledig fit.

„Aan de achterkant heb ik inder­daad niet veel keuze”, erkent As­sink, die noodgedwongen de nieu­welingen Floriano Raho (ex-De Merino’s) en Jaoud Bakali (ex­VRC) ook op de bank heeft gezet. Hij laat het team, waarmee hij start, een uur staan. Daarna ma­ken Joey Snijders enWouter Bon­ke plaats voor Van Eck en Botten­heft. Later maken ook nog Dennis van Meegdenburg en Bakali hun opwachting.

De stand na een uur is 1-3 door goals van Alex Santos da Victoria van Vitesse en een benutte penal­ty van Snijders. Scheidsrechter Roelof Luinge heeft uit de vorige competitie nog iets goed te ma­ken tegenover GVVV en geeft de strafschop wel heel gemakkelijk.

Daarna krijgt Vitesse van GVVV
 alle ruimte om naar de 1-7 eind­stand uit te lopen. Tim Cornelis­se, Tighadouini en Brahim Darri (2x) tekenen voor de doelpunten. „We komen wel met de beste be­doelingen uit de kleedkamer, maar dat doelpunt doet ons de das om”, stelt Assink, die hoopt dat GVVV het vanmiddag (15.30 uur) tegen Quick Boys (2-0 zege op FC Lienden) beter doet.

 


 


GVVV-coach Erik Assink kijkt zorgelijk naar de verrichtingen van zijn ploeg tegen Jong Vitesse. Toch komt de geïncasseerde zevenklapper de oefen­meester misschien niet eens zo heel slecht uit. Foto: Herman Stöver