Ranglijst aller tijden zaterdag topklasse

18 mei 2014

Hoewel G.V.V.V. komende zaterdag (in Volendam?) nog een toetje te wachten staat in de strijd om de topklassetitel tegen Spakenburg, is de competitie jaargang 2013 – 2014 vorige week zaterdag afgesloten, en daarom kan de balans worden opgemaakt voor een nieuwe versie van de ranglijst aller tijden.
Het zal hoogstwaarschijnlijk geen enkele G.V.V.V.-supporter verbazen dat de pupillen van trainer Erik Assink weer een paar plaatjes gestegen zijn in dit overzicht, om precies te zijn twee stuks, en daarmee nestelen zij zich in de top 10.

Door de meer dan uitstekende prestaties in het afgelopen seizoenen mogen aanvoeder Simon Brouwer en consorten zich zelf bekronen tot de beste nieuwkomer, en zijn ze ook en passant Excelsior ’31,  nu helaas degradant, maar vanaf de instelling van de topklasse in 2010 daarin aanwezig, al gepasseerd.

 

Opvallend in deze ranglijst is de nek aan nek race tussen de nummers één en twee. Deze wordt aangevoerd op doelsaldo door Rijnsburgse Boys met onze komende opponent, de Blauwe Westmaatbewoners in haar kielzog. Ook bijzonder is dat de ranglijstaanvoerder nog geen kampioenschap achter naam heeft staan, dit in tegenstelling tot de clubs die de posities twee, drie en vier innemen.

Naast deze ranglijst, die gesorteerd is van hoog naar laag op het totaal aantal veroverde punten, hebben we uit de Excel datasheet, voor de gein en een ander cijfermatig overzicht, nog een tweetal lijstjes geproduceerd. Namelijk die van het gemiddeld aantal behaalde punten (= punten gedeeld door het aantal duels) en het gemiddeld aantal behaalde punten per seizoen (= punten gedeeld door het aantal seizoenen).

Logischerwijs krijg de dan op een aantal plekken verschuivingen. ‘Onze jongens’ staan in die beide lijsten op drie, terwijl ze in de reguliere stand op plek negen staan. Deze plekken staan in de meest rechts, grijs gekleurde kolommen, van iedere vereniging aangegeven.

Al met al is het weer een aardige cijferbrij geworden, maar de liefhebbers smullen daarvan. 

 

Klik hier om de ranglijst in een apart window te openen, of kijk hieronder in het iframe.