Rode kaart Hofman nekt G.V.V.V.

30 september 2013

Thuisploeg lijkt op weg Spakenburg te verslaan. Dubieuze veldverwijdering zet Veenendalers toch op verlies.

 

VEENENDAAL – In wedstrijden tus­sen G.V.V.V. en Spakenburg ge­beurt altijd wat. De duels uit het verleden kenmerken zich maar al te vaak met opstootjes, onvriende­lijkheden én kaarten. Dit keer wa­ren de Spakenburgse Blauwen met 1-3 de winnaar.


Zaterdag was dat niet anders. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de onderlinge stemming er niet beter op, hoewel het nooit ontaardde in een schoppartij. Eén factor had daar een beslissende in­vloed op. Scheidsrechter Brons­voort, vorig seizoen uitgeroepen tot de beste referee van de topklas­se, gaf Rodny Hofman van G.V.V.V. in de 35ste minuut een rode kaart voor een handsbal op de doellijn. Spakenburg kreeg een strafschop. Hoewel die werd gemist kantelde de wedstrijd en dat leverde Spa­kenburg een 1-3 zege op.

Iedereen bij G.V.V.V. ontplofte na­dat Bronsvoort voor de strafschop floot, omdat het in hun ogen ge­zichtsbescherming van de vleugel­verdediger was. Vervolgens kon Bronsvoort bij de Veenendalers geen goed meer doen.
Ook trainer Erik Assink was niet blij met de beslissing van de leids­man. „Goed, als hij het hands vindt, kan hij een penalty geven. Niet dat ik het er mee eens ben, maar daar kan ik nog mee leven. Maar om er vervolgens een rode kaart voor te geven is onjuist. Rod­ny deed de hand voor zijn hoofd, anders was dat er afgeschoten.”

Het gebeurde in een periode dat G.V.V.V. de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. Sherwin Grot, za­terdagmiddag bijzonder actief, had een paar mooie kansen ge­mist en Simon Brouwer zette G.V.V.V., op aangeven van Joey Snij­ders, in de 23ste minuut op voor­sprong: 1-0. Na de gemiste pingel van Kees ‘Pier’ Tol was G.V.V.V. even de weg kwijt. Dat resulteerde in twee snelle doelpunten van Spaken­burg. Salim Amarzgiou profiteer­de in de 38ste en 42ste minuut van onoplettendheden in de Vee­nendaalse defensie: 1-2.

Wie dacht dat G.V.V.V. na rust de­fensief zou opereren om de scha­de te beperken, had het volledig mis. De Veenendaalse Blauwen trokken ten strijde. Op die ma­nier werd het op Panhuis een aan­trekkelijk schouwspel voor het pu­bliek, met scoringskansen aan bei­de zijden. Pal voor tijd maakte Tol er nog 1-3 van.

„We gingen voor de winst”, legde Assink uit. „Of ik met 4-1 of 2-1 verlies is hetzelfde. We hebben voor de zege gevochten, maar niets gekregen. Binnen een week drie keer verliezen én drie rode kaarten, dat stemt tot nadenken.”

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke (77. Bottenheft), Van der Valk, Adnane; Den Hartog, Brouwer, Terschegget; Grot (88. Van Meegdenburg), Van der Eerden (40. Oost), Snijders.

 

G.V.V.V. zoekt de aanval. Simon Brouwer probeert gevaar te stich­ten voor het doel van Spakenburg, maar doelman Barry Ditewig blijft ook in deze situatie schadevrij. Foto: Herman Stöver

 

Hofman hoopt scheidsrechter Bronsvoort nooit meer te zien

VEENENDAAL – Met een strak ge­zicht, waar woede en veront­waardiging nog vanaf druipen, doet Rodny Hofman zaterdag­middag na afloop van de wed­strijd tussen G.V.V.V. en Spakenburg, eindigend in 1-3 voor de gasten, verslag van het ‘hands­­incident’, waarbij de verdedi­ger van de Veenendalers be­trokken is. G.V.V.V. leidde op dat fatale mo­ment nog met 1-0. De toegeken­de strafschop voor Spakenburg werd nog wel gemist door Kees ‘Pier’ Pol, maar in de ont­stane wanorde scoorden de gas­ten nog altijd in de eerste helft toch twee keer.

„Uit een hoekschop voor Spa­kenburg wordt de bal door ons uitverdedigd, maar komt bij een speler van Spakenburg (Mi­chael Lanting, red.) terecht, die vervolgens hard uithaalt”, verdui­delijkt Hofman. „Er staat een mêlee aan spelers voor me, waardoor ik de bal, die recht op me af komt, pas op het al­lerlaatste moment zie. In een re­flex doe ik de hand voor mijn ge­zicht, anders krijg ik hem vol op mijn neus. Het was pure zelfbe­scherming en geen enkele poging om de bal weg te slaan”, legt Hof­man uit. Hij vervolgt zijn relaas en richt zij pijlen op arbiter Bronsvoort „De scheidsrechter heeft voor ons de wedstrijd verklooid. Dat deed hij ook al een keer bij Katwijk. Kreeg ik voor precies hetzelfde ook een pingel tegen. Ik hoop hem echt nooit meer tegen te komen.”

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. strijdend ten onder