Rodny Hofman uit op sportieve revanche

15 februari 2014

VEENENDAAL – Hij wil er eigenlijk niet meer over praten. Gebeurd is gebeurd, vindt Rodny Hofman. Maar de slechte herinnering is hem bijgebleven.
De kleine vleugelverdediger van G.V.V.V. werd op 28 september in het thuisduel tegen Spakenburg na 35 minuten wegens een discu­tabele handsbal in het strafschop­gebied door de scheidsrechter naar de kleedkamer gestuurd.

G.V.V.V. stond op dat moment met 1-0 voor, maar ging ondanks he­vig verzet met 1-3 ten onder. Hof­man denkt nog steeds dat G.V.V.V. had gewonnen als hij in het veld was gebleven.
„We waren beter, zelfs met tien man kregen we nog kansen. Het was de eerste keer dat we in de topklasse van Spakenburg verlo­ren. Dat gaan we in Spakenburg dus rechtzetten.”

Dat het vanmiddag een hele klus zal worden om op de Westmaat van Spakenburg te winnen, beseft Hofman maar al te goed. „Ik ver­wacht weer vechtvoetbal, tussen twee ploegen die vol voor de winst gaan. Er gebeurt altijd wel wat als we tegen elkaar spelen.”
Voor beide ploegen staat er veel op het spel. G.V.V.V. stapte vorige week, na de 4-0 zege op Scheven­ingen, over Spakenburg heen naar de vierde plek op de ranglijst. Spa­kenburg is vijfde, heeft een punt minder, met de kanttekening dat het afgelaste duel tegen Capelle nog ingehaald moet worden.

„We zijn bezig aan een goede se­rie, het vertrouwen binnen de ploeg is gegroeid en de vorm is terug. Voldoende ingrediënten om een goed resultaat mee naar huis te nemen”, denkt Hofman.
G.V.V.V. kan op volle oorlogssterkte aantreden. Trainer Erik Assink hoeft niet te puzzelen en dat is de­ze competitie wel eens anders ge­weest.

Wel ziet de Veenendaalse topklas­ser aan het einde van het seizoen een zevental spelers vertrekken. Veelal wisselspelers, die het bij G.V.V.V. voor gezien houden. De laatste, die zich daarbij voegde is Koen Oost, die donderdag na de training aangaf bij een andere club meer speeltijd te zoeken. In dat verband wordt hoofdklasser VVA’71 uit Achterberg genoemd.

Spakenburg - G.V.V.V. (15.00 uur, sportpark De Westmaat, Spaken­burg).

G.V.V.V., geblesseerd:
Niels Willemse (knie), Jos Henken (knie).

 

Door: Eit Hendriks