Scheveningen lastige kluif voor leider G.V.V.V.

21 september 2013

VEENENDAAL – Bij G.V.V.V. verwacht niemand dat het duel van deze za­terdag tegen Scheveningen een ko­pie wordt van de ontmoetingen tussen beide teams in de vorige competitie. Toen won de huidige koploper van de zaterdagtopklas­se beide keren vrij eenvoudig met 3-0.

 

„Scheveningen is duidelijk beter geworden, heeft zich ook ver­sterkt met onder anderen Leroy Resodihardjo (ex-ADO Den Haag en Almere City FC, red.) en be­schikt nu over spelers, die vorig jaar geblesseerd waren. Schevenin­gen heeft niet voor niets negen punten, dus is het echt oppassen geblazen”, waarschuwt trainer Erik Assink voor te veel euforie bij de aanhang.
„Bovendien heeft Scheveningen niet de beste grasmat en dan druk ik me voorzichtig uit. Vorig jaar was het een knollentuin en dat is niet in ons voordeel. We willen snel combinatiespel spelen. Daar is een vlakke mat voor nodig.”

Katwijk-trainer Cees Bruinink be­klaagde zich een paar weken gele­den ook al over het veld, waarvan het gras bovendien wel erg lang was. Katwijk verloor er met 1-0.
Op het kunstgras van Spakenburg was Scheveningen echter met 2-3 ook te sterk voor de tegenstander. In de eerste competitiewedstrijd werd thuis met 3-0 van ONS Boso Sneek gewonnen.

Assink beschikt over een vrijwel complete selectie en kan op volle oorlogssterkte aantreden. Vorige week liep Scheveningen bij Capel­le de eerste nederlaag (1-0) op.

Scheveningen-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark Houtrust, Den Haag).

G.V.V.V., geblesseerd: Jos Henken (knie), Wouter van Hoof (knie).

 

Door: Eit Hendriks