Slechte generale G.V.V.V.

23 september 2013

Slechte generale G.V.V.V. voor bekerconfrontatie met ADO


SCHEVENINGEN – G.V.V.V. werd zater­dag in en door Scheveningen weer met beide benen op de grond gezet. Met een 4-2 neder­laag op zak gingen de spelers en technische staf van de Veenen­daalse topklasser met een kater naar het competitieduel tussen ADO Den Haag en NEC. Geen leuk begin van een avondje uit.

ADO is dinsdag de tegenstander van G.V.V.V. Mochten er zaterdag scouts van eredivisionist naar de verrichtingen van G.V.V.V. hebben gekeken, dan zullen ze daarvan niet onder de indruk zijn geraakt. „We hebben dit verlies volledig aan onszelf te wijten”, was de te­rechte conclusie van G.V.V.V.-trai­ner Erik Assink. „We speelden slap en ongemotiveerd, dachten de wedstrijd wel even naar onze hand te zetten. Daar had ik vooraf nog zo voor gewaarschuwd.”
Assink stipte aan dat zijn verdedi­ging er op een aantal cruciale mo­menten volledig naast zat, het middenveld onder niveau pres­teerde en de aanval niet slagvaar­dig was. „Je weet dat je dit soort wedstrijden te wachten staat, maar de wijze, waarop we ons hebben laten aftroeven zint me to­taal niet. Op het mentale vlak heb­ben we volledig gefaald.”

Door het lage tempo en slordig balverlies werd Scheveningen re­gelmatig in staat gesteld snel om te schakelen en het de verdedi­ging van G.V.V.V. lastig te maken.
Waar G.V.V.V. een aantal kansen, dat ondanks de mindere dag werd gecreëerd, om zeep hielp, sloeg Scheveningen genadeloos toe. Bij een hoekschop in de 35ste mi­nuut werd Nick Brouwer op de rand van de zestien volledig vrij gelaten. Hij gaf doelman Johan Jansen geen schijn van kans: 1-0.

In de 52ste minuut profiteerde Mehmet Aldogan van zwak ingrij­pen: 2-0. Simon Brouwer bracht G.V.V.V. vier minuten later dichter­bij. Het breekpunt kwam in de 63ste minuut, toen Joey Snijders zijn opgerukte tegenstander Joël Tillema in het strafschopgebied neerduwde. Hij kreeg rood en Scheveningen een penalty: 3-1.
Het werd ook nog 4-1 door op­nieuw Nick Brouwer, waarna in­valler Dennis van Meegdenburg er 4-2 van maakte.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke (58. Van Meegdenburg), Hulsbos, Adnane; Den Hartog, Brouwer, Terschegget (74. Oost); Bottenheft (58. Grot), Van der Eerden, Snijders.

 

Snijders heeft vijf kaarten over

 

SCHEVENINGEN – Er kon geen lach­je af. Alle gezichten van de spe­lers van G.V.V.V. stonden op on­weer na de zure 4-2 nederlaag za­terdag bij Scheveningen. Begrijpe­lijk, want ze wisten allemaal dat ze de nederlaag aan zichzelf te wijten hadden.

„We moeten de fout bij onszelf zoeken, bij niets en niemand an­ders”, vond Roy Terschegget. „We hebben als een krant gevoetbald.

Geforceerd, ongeconcentreerd en slordig. Bovendien hanteerden we veel te snel de lange bal, waar­door we bij balverlies, en dat kwam nogal eens voor, in de om­schakeling werden afgetroefd.”

Net als Terschegget had Joey Snij­ders het combinatievoetbal van G.V.V.V. gemist. Bovendien stond hij tegenover de snelle rechtsback Joël Tillema, die veelvuldig op­kwam, waardoor Snijders vaak in de achtervolging moest, omdat er bij G.V.V.V. van achteruit niet op tijd werd ingeschoven.
„Uit zo’n situatie ontstond ook de strafschop voor Scheveningen”, vertelde Snijders. „Ik moest ach­ter die jongen aan, hij kruiste me en ging vervolgens gemakkelijk liggen. Ik had niet het gevoel dat ik hem echt raakte. Dat ik vervol­gens een rode kaart kreeg, vond ik helemaal overdreven. Sloeg ner­gens op, want het was niet eens een echte scoringskans.”

De druiven werden nog zuurder voor Snijders toen hij vernam dat de rode kaart directe gevolgen had voor het bekerduel dat G.V.V.V. morgen tegen ADO Den Haag speelt. „Ik hoor zojuist dat ik auto­matisch voor één wedstrijd ge­schorst ben en dus de bekerwed­strijd mis. Dat is balen, zeg. Word ik extra gepakt.”
Maar bij Snijders duurt het balen nooit lang. Dus riep hij tegen zijn ploeggenoten: „Wie van jullie heeft er interesse in kaarten voor dinsdag? Nu ik niet speel, heb ik er vijf over. Voor een vrienden­prijsje kun je ze overnemen.”
Niemand die reageerde. De zin in een geintje was nog ver te zoeken bij de rest van de Blauwen.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Nick is Simon de baas