Snijders belangrijk voor G.V.V.V.

28 oktober 2013

Snijders belangrijk voor G.V.V.V. met rake kopbal en twee assists            


VEENENDAAL – Met 4-0 winnen en een aandeel hebben in drie van de vier treffers. Wat wil een aan­valler nog meer? Toch was Joey Snijders zaterdag na afloop van de wedstrijd tussen G.V.V.V. en ONS Sneek niet te spreken over het ver­toonde spel van zijn ploeg. De vleugelspits van de Veenendaalse topklasser baalde dat de score niet hoger was uitgevallen.

„We hadden met minimaal 8-0 van het veld moeten stappen, zelfs de dubbele cijfers waren mo­gelijk geweest. Het is onze eigen schuld dat we dat niet gedaan heb­ben en daar baal ik van”, sprak Snijders op ontevreden toon. 

Joey Snijders kopt tussen twee Friezen de 1-0 binnen voor G.V.V.V. tegen ONS Sneek, links kijkt ploeggenoot Martin van Eck toe. Foto: Herman Stöver

Daarmee had Snijders een punt.

Want G.V.V.V. liet ONS in de eerste helft alle hoeken van het veld zien. De ploeg van trainer Erik As­sink overklaste de Friezen op alle fronten, maar was bijzonder slor­dig in de afronding.

„We creëerden ongelofelijk veel ruimte, het was voor ONS niet te belopen. Alleen treuzelden we voorin te lang. Steeds weer kap­pen en draaien en het net even te mooi willen doen. Niet erg, maar dan moet je wel scoren. En dat de­den we niet”, foeterde Snijders.

Het eerste doelpunt, na een kwar­tier, maakte Snijders. Hij kopte een voorzet van Rodny Hofman achter doelman Ivan Landlust: 1-0. Na ruim een half uur kwam G.V.V.V. goed weg bij een bal op de paal van Tjisse Kerkstra.

„Daar werd ik pissig om. Heb dat laten merken. Het was te gek voor woorden. Ben je zoveel beter en zou je zomaar de gelijkmaker om de oren krijgen. Daar kon ik even niet tegen”, keek Snijders terug.

In de laatste minuut van de eerste helft besliste Dennis van Meeg­denburg met twee doelpunten de wedstrijd. Eerst op aangeven van Snijders, een paar tellen later gaf Taoufik Adnane de assist: 3-0.

Na rust zakte G.V.V.V. terug en was er weinig over van het flitsende spel. „We lieten de bal veel min­der lopen en werden slordiger.
Daarmee speelden we ONS in de kaart en hadden ze minder van ons te duchten”, vond Snijders.

Toch kreeg G.V.V.V. nog een aantal riante kansen, waarvan er slechts één werd verzilverd. Snijders kreeg alle ruimte om op te sto­men en behield vervolgens het overzicht. Hij legde keurig breed op Sherwin Grot - opnieuw om tactische redenen in de spits ge­posteerd - waarna de intikker niet gemist kon worden: 4-0.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Van der Valk (66, Hulsbos), Adnane; Den Hartog, Van Meegdenburg (74. Oost), Terschegget; Van Eck (71. Van der Eer­den), Grot, Snijders.

 

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: ONS Sneek een onsje te licht voor G.V.V.V.