Snijders terug in warm bad

23 augustus 2013

Topklasser G.V.V.V. start morgen met een uitwedstrijd bij Noordwijk. Joey Snijders is terug op het oude nest.

 

VEENENDAAL – Zijn uitstapje naar IJsselmeervogels werd geen onver­deeld succes. Joey Snijders (26) vertrok vorige zomer, na drie sei­zoenen G.V.V.V., naar de Spaken­burgse Rooien. Hij had in het voormalige vissersdorp nog iets recht te zetten, wilde bewijzen dat IJsselmeervogels hem in het verleden, als jeugdspeler, onte­recht had laten vertrekken.

Maar al snel bleek dat Snijders, die bij de Vogels een tweejarig contract tekende, niet in het spel­concept van de toenmalige trainer Jan Zoutman paste. „Ik werd ge­haald om als linkerspits in een 4-3-3 systeem te spelen. Maar de trainer gooide dat systeem al na een paar wedstrijden om en scha­kelde over op 4-4-2”, blikt Snij­ders terug. Het betekende dat hij veel verdedi­gend werk moest opknappen en dat is niet Snijders’ ding. „Ik moest tussen ons strafschopge­bied en de zestien van de tegen­stander heen en weer rennen, ter­wijl iedereen weet dat ik op de helft van de tegenstander het bes­te tot mijn recht kom. Daar moet ik acties maken, voorzetten afleve­ren en mijn goaltje meepikken.

Daarom werd het met IJsselmeer­vogels geen gelukkig huwelijk.”
Bij G.V.V.V. is alles anders. Daar mag de linkspoot zich weer op zijn favoriete stek uitleven. Hij is bij de Veenendaalse Blauwen te­ruggekeerd in een warm bad.
Kent het gros van de spelers nog uit voorgaande jaren en heeft het plezier in het spelletje weer terug­gevonden.

 

Joey Snijders, teruggekeerd bij G.V.V.V., wordt in een oefenduel ten val gebracht door een speler van Jong Vitesse. Foto: Herman Stöver

 

„Bij G.V.V.V. is de sfeer relaxter, wordt er zo nu en dan gedold en gelachen op de training. Bij IJssel­meervogels kwam dat minder voor, werd het als niet professio­neel beschouwd. Niet om af te ge­ven hoor, maar bij G.V.V.V. heb ik meer een familiegevoel”, vindt Snijders.

In de ogen van Snijders heeft de aanval van G.V.V.V. meer scorend vermogen gekregen. „Met Sher­win Grot op rechts en Rick van der Eerden en Dennis van Meeg­denburg in de spits moeten we meer doelpunten maken dan vo­rig seizoen. Toen werden er wel voldoende kansen gecreëerd, maar de goals bleven uit. Dat moet nu anders. Daar ga ik mijn stinkende best voor doen.”

Snijders beseft ook dat G.V.V.V. nog niet op volle oorlogssterkte is. De selectie kent voor aanvang van de competitie verschillende spelers, die niet honderd procent fit zijn, pijntjes hebben of de na­weeën van langdurige blessures ondervinden. Dat maakt de spoe­ling dun en G.V.V.V. kwetsbaar.

„Daarom is het zaak dat jongens als Michiel van der Valk, Martin van Eck en Mitchel Bottenheft snel weer op hun oude niveau te­rug zijn. De club kan natuurlijk niet ongelimiteerd nieuwe spelers halen. Daar is het geld niet voor.
Daarom is er gekozen voor kwali­teit, in plaats van kwantiteit. Lo­gisch, vind ik”, stelt Snijders.

De inwoner van Amersfoort hoopt dat G.V.V.V. kan aanknopen aan de uitstekende resultaten van de twee vorige competities in de topklasse. Daarin eindigde de bri­gade van trainer Erik Assink res­pectievelijk als vijfde en derde.
„De trainer heeft met zijn aanval­lende speelwijze veel goodwill ge­kweekt. De supportersschare is sterk gegroeid en verwacht na­tuurlijk veel van ons. Ik hoop dat we hen daarin niet teleurstellen, maar dat ze ons ook blijven steu­nen, als het een keer wat minder gaat. Niet dat ik snel wakker lig van kritiek, daarvoor heb ik al te­veel meegemaakt in het voetbal.
Maar de supporters kunnen je er wel in een moeilijke periode door­heen slepen.”

 

Paspoort Joey Snijders (G.V.V.V.)

 

Geboortedatum: 8 februari 1987.

Woonplaats: Amersfoort.

Burgerlijke staat: ongehuwd.

Beroep: activiteitenbegeleider op een dagverblijf voor meervoudige gehandicapten.

Positie: linkervleugelspits.

Vorige clubs: VVZA, IJsselmeervo­gels (vanaf de C-jeugd), Cobu Boys (debuut in het eerste elftal als beginnend A-junior), Vitesse ( eerst A-junior, daarna in het belof­tenteam), FC Omniworld, AG­OVV, G.V.V.V., IJsselmeervogels.

 

Door: Eit Hendriks