Spakenburg nipt voor G.V.V.V.?

5 april 2014

G.V.V.V. is koploper in de topklasse. Twee trainers laten hun licht schijnen op de titelkansen van de Veenendalers.

 

VEENENDAAL – Cesco Agterberg en Hans van Dijkhuizen zijn trainers van respectievelijk Excelsior Maas­sluis en Excelsior’31. Beide coaches speelden in het huidige voetbaljaar met hun ploeg al twee keer tegen G.V.V.V. Alle keren ging G.V.V.V. met winst aan de haal.
Maar ze speelden ook al twee keer tegen concurrent Spakenburg, ge­deeld koploper met G.V.V.V. en kunnen dus de kracht van beide titelkandidaten goed inschatten.
Om maar met de deur in huis te val­len. Wie wordt er deze competitie kampioen van de topklasse?


Agterberg: „Poeh, dat is een moei­lijke. Ik denk wel dat IJsselmeervo­gels het niet meer gaat redden.
Die staan op vier punten, dat lijkt me teveel. Maar ik bekijk even het programma van G.V.V.V. en Spaken­burg, heb ik toch voor me liggen.
Tja, zo te zien heeft Spakenburg het iets gemakkelijker. Hoewel de uitwedstrijd van dit weekeinde bij Rijnsburgse Boys wel eens van cruciaal belang kan zijn. Die heb­ben ze niet zo maar gewonnen.
Maar G.V.V.V. bij Kozakken Boys ook niet. Na dit weekeinde zal er meer duidelijkheid zijn. Op dit moment denk ik dat Spakenburg nipt voor G.V.V.V. zal eindigen.
Maar pin me er niet op vast.”


Van Dijkhuizen: „Daar heb ik he­lemaal niet over nagedacht. Ik heb wel andere zorgen, sta met mijn ploeg op een rechtstreekse degra­datieplaats. Dus lijkt het me logisch dat ik me daarop concen­treer. Maar nu ik erover nadenk, geloof ik dat het tussen G.V.V.V. en Spakenburg zal gaan. IJssel­meervogels valt denk ik af. Nee, voor mij is het duidelijk dat een Blauwe kampioen wordt. Wie?
Geen idee, maar het wordt een Blauwe.”
Je hebt beide wedstrijden van G.V.V.V. verloren. Waarin schuilt de kracht van G.V.V.V.?


Agterberg: „G.V.V.V. beschikt in al­le linies over goede spelers. Ieder­een roemt de kracht van het mid­denveld van G.V.V.V., maar vergeet niet de twee voetballende backs, Taoufik Adnane en Rodny Hof­man. Vaak zijn backs de mindere voetballers van een elftal, maar bij G.V.V.V. zorgen die twee juist voor aanvallende impulsen. Van alle zogenaamde hoogvliegers hebben we punten gepakt, behal­ve van G.V.V.V.. Waren we kans­loos.
Het bevreemde me dan ook dat G.V.V.V. een tijdlang zo laag geklas­seerd stond. Maar ze hebben zich goed herpakt. Een nadeel is mis­schien dat de selectie van G.V.V.V. wat smal is. Als er een paar sterk­makers wegvallen, boet het team meteen in kracht in.”


Van Dijkhuizen: „G.V.V.V. heeft in alle opzichten een goed elftal. De spelers kennen elkaar al lange tijd, zijn op elkaar ingespeeld en dat is een groot voordeel. De automatismen zijn ingeslepen, het is gewoon een hecht team.
Niet onverslaanbaar hoor. We deden twee weken geleden in Vee­nendaal in de eerste helft goed mee. Kwamen ook verdiend op een 1-2 voorsprong. Maar in de tweede helft gaf G.V.V.V. gas en kwamen we er eigenlijk nauwe­lijks nog aan te pas. Verloren we gewoon met 4-2. Toen liet G.V.V.V. zien, waarom ze zo hoog staan.
Wij hebben andere zorgen. Sinds het vertrek van Denis Mahmudov zijn we in een neerwaartse spi­raal beland. Laat G.V.V.V. en Spa­kenburg maar om de titel strij­den. Ik gun ze het alle twee van harte.”
 

Kozakken Boys-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Zwaaier in Werken­dam).
G.V.V.V., geblesseerd:
Niels Wil­lemse (knie), Jos Henken (knie), Mitchel Bottenheft (knie).

 

Door: Eit Hendriks