Thuiswedstrijden voor G.V.V.V. 1 en 2 (update)

30 september 2013

Vanmiddag is er in het KNVB-districtskantoor van West I te Amsterdam geloot voor de eerste knock-out ronde van de zogenaamde ‘kleine beker’ ook wel districtsbeker genoemd.

De loting was, zeker in één opzicht, gunstig, want zowel de Assink- als de Ristic-brigade spelen deze ronde een thuiswedstrijd.

 

Maar als tegenstander werd er voor G.V.V.V. 2 het zwaarste lot getrokken. Zij moeten na de knappe uitschakeling in de poulefase van de eerste elftallen van CJVV, SO Soest en Aurora het nu opnemen tegen Renswoude 1. Deze ploeg getraind door Veenendaler Henry Kalk komt uit in de zaterdag tweede klasse en neemt momenteel, na vier gespeelde wedstrijden waarin zes punten werden veroverd, de 6de plek in. In het seizoen 2011-2012 was Renswoude ook als eens tegenstander van G.V.V.V. in die eerste ronde, alleen mochten de ‘buurmannen’ toen op het eigen sportpark De Hokhorst aantreden en speelden ze tegen het vlaggenschip van onze club. Het werd op 22 oktober 2011 een moeizame bevalling voor ‘De Blauwen’. Door doelpunten van Michiel van der Valk (0-1), zijn tweelingbroer Daan (0-3), en Yoram Pesulima (0-2) werd wel de volgende ronde bereikt. Hopelijk kunnen Dennis Berendsen c.s. dat voorbeeld volgen en daarmee opnieuw stunten in deze ronde van de districtsbeker.

 

Simon Brouwer en consorten hebben het, op papier althans, een stuk gemakkelijker getroffen. Zij spelen, net als het tweede, vermoedelijk op zaterdag 19 oktober as. tegen zondag vierde klasser SV Odijk. Het team van hoofdtrainer Wouter Jansen is prima bezig in haar klasse en neemt de 3de positie op de ranglijst. Uit vier duels werden acht punten behaald.

Deze bekerconfrontatie wordt volgens onze archieven het eerste treffen ooit tussen de G.V.V.V. 1 en SV Odijk 1. Omdat onze gasten op zondag spelen is het aanvangsuur op 17.00 uur bepaald. G.V.V.V. 2 speelt op de normale aanvangstijd van 14.30 uur. Er staat voor deze zaterdag de 19de oktober dus een leuke dubbel op de programmarol.

 

De volledige loting van district West I treft u hieronder aan, ook te bekijken door hier te klikken