Topklasser G.V.V.V. barst van zelfvertrouwen

2 november 2013

VEENENDAAL – G.V.V.V.-trainer Erik Assink gaat er van uit dat zijn ploeg deze zaterdag met een rui­me overwinning op zak terug­keert uit Rijssen, na het duel te­gen Excelsior’31. Op de vraag of dat geen groot­spraak is, antwoordt Assink ont­kennend. Zijn ploeg verloor vorig jaar in het openingsduel van de competitie met 3-1 van Excelsior. Bovendien is de Rijssense ploeg deze voetbaljaargang nog ongesla­gen op De Koerbelt. „Mag zo zijn, maar wij verkeren in een uitstekende vorm en daar­om zie ik geen enkele belemme­ring voor een overwinning op Ex­celsior. De 3-1 nederlaag van vorig seizoen was erg ongelukkig. Per­soonlijke fouten deden ons toen de das om. Die wedstrijd was een incident”, stelt de trainer.


De goede vorm, waar Assink op doelt, etaleerde zijn ploeg in de twee opeenvolgende thuiswed­strijden tegen Capelle (4-0) en ONS Sneek (4-0). Vooral in de eer­ste helft, vorige week tegen ONS, liet de Veenendaalse topklasser het publiek van een wervelende voetbalshow genieten.

„We moeten alert zijn op het ge­vaar van hun spits Denis Mahmu­dov (topscorer van de topklasse met 14 doelpunten, red.). Hij is tweebenig en scoorde, toen hij bij WHC speelde, in een oefenpartij tegen ons ook een paar keer. Maar wij hebben voorin ook spelers lo­pen, die een doelpunt kunnen ma­ken. We zijn niet afhankelijk van één speler”, benadrukt Assink.

Excelsior’31-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Koerbelt, Rijssen).

G.V.V.V., geblesseerd:
Wouter van Hoof (lies), Jos Henken (knie), Simon Brouwer (schouder).

 

Door: Eit Hendriks