Tranentrekker op fris Panhuis

16 december 2013

G.V.V.V. stelt aanhang zeer teleur en mag met gelijkspel op eigen veld tegen Noordwijk nog van geluk spreken.


VEENENDAAL – Wat G.V.V.V. zater­dag het thuispubliek tegen Noord­wijk voorschotelde was een slap­pe koude hap, smakeloos, zonder enige pit. Dat er bij het laatste fluitsignaal toch 2-2 op het bord stond, vergoedde wel iets, maar kon het collectief falen van de Veenendaalse topklasser niet ver­bloemen.

Simon Brouwer had de eerste helft vanaf de bank toegekeken. De middenvelder was onvoldoende hersteld van zijn schouderbles­sure om in de basis te starten en viel tien minuten na rust in. „Het was treurig om te zien met welke instelling er in de eerste helft ge­speeld werd. Het leek nergens op. En dat terwijl we nog met zoveel goede voornemens aan de wed­strijd waren begonnen. We waren na Barendrecht (3-1 winst, red.) heilig van plan opnieuw drie pun­ten te pakken. Van die plannen kwam niets terecht.”.

Brouwer moest toegeven dat G.V.V.V. de handen dicht mocht knijpen met een punt. „Als Noord­wijk effectiever met de kansen omging, hadden we verloren. Hoe we zo inspiratieloos konden spe­len? Ik heb er geen verklaring voor. Ik weet wel dat ik met een rotgevoel de winterstop inga.”

Brouwer zag Noordwijk voortva­rend van start gaan. Al in de vier­de minuut moest G.V.V.V.-doelman Jansen redding brengen op een schot van Stefan Mertens. Noordwijk dicteerde in het ver­volg. G.V.V.V. liep achter de feiten aan en mocht van geluk spreken dat Brayen Brocker uit een vrije trap tegen de paal kopte.

De donderspeech van trainer Erik Assink in de rust ten spijt werd het niet veel beter. G.V.V.V. bleef aanmodderen. In de 54ste minuut zag de verdediging er weer slecht uit, waardoor spits Brian Braun gemakkelijk scoorde: 0-1.

Tot ieders verrassing was het twee minuten later gelijk. Bart Hulsbos kopte uit een hoekschop van Joey Snijders raak: 1-1. Het bleek een oprisping, want G.V.V.V. was niet bij machte om het Noordwijk nog lastig te maken. Die ploeg bleef gevaar stichten Opnieuw ging aan de Noordwijk­se treffer een verdedigingsblun­der vooraf, waardoor Mohammed Faouzi vrije doortocht kreeg: 1-2.

Dat Dennis van Meegdenburg er drie minuten voor tijd met een pe­gel van twintig meter 2-2 van maakte, was onrechtvaardig. G.V.V.V. had een punt gestolen.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog, Van Meeg­denburg, Oost (57. Brouwer); Van Eck (70. Van der Eerden), Grot, Snijders (90. Van der Valk).

 

Wilco den Hartog (links) probeert op het middenvelder een speler van Noordwijk af te schudden om zo ruimte voor zichzelf te scheppen. G.V.V.V. kwam op eigen veld niet verder dan 2-2. Foto: Herman Stöver

 

’Alle linies ver onder de maat’

 

VEENENDAAL – G.V.V.V.-trainer Erik Assink was hevig teleurgesteld over het optreden van zijn ploeg tegen Noordwijk.

„Het leek of mijn spelers voor het eerst samenspeelden”, vertelde hij. „Ik kan niemand aanwijzen, die zich aan de misère onttrok. Al­le linies speelden ver onder de maat. Verdedigend lieten we ste­ken vallen, het middenveld kon geen vuist maken en voorin ontbeerden we scherpte en creativi­teit. Kortom, het was een magere vertoning en dan druk ik me nog voorzichtig uit”, fulmineerde As­sink na afloop.

Voor de coach is het duidelijk dat G.V.V.V. in de tweede seizoenshelft veel progressie moet tonen op het gebied van mentale weerbaar­heid. Ook de breedte van de be­schikbare spelersgroep zal van in­vloed zijn of G.V.V.V. in de topklas­se dan naar boven of naar beneden kan kijken.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Een gestolen punt telt ook