Van der Eerden van waarde voor G.V.V.V.

31 maart 2014

Van der Eerden met hattrick van waarde in bekercampagne G.V.V.V.

 

VEENENDAAL – G.V.V.V. heeft zich voor eigen publiek moeiteloos ge­plaatst voor de halve finale van de districtsbeker. Spirit ’30 uit Hoog­karspel werd met een 8-1 neder­laag met beide benen stevig op het kunstgras van Panhuis gezet.

Met drie doelpunten maakte Rik van der Eerden zijn reputatie als topscorer in de beker, hij bracht zijn totaal op negen treffers, meer dan waar. „Het kostte weinig moeite. We wilden direct te laten zien aan die ploeg dat hier van­middag niets te halen viel.”

Drievoudig doelpuntenmaker Rik van der Eerden waagt een doelpoging in de ruim gewonnen bekerwedstrijd Tegen Spirit ’30. Foto: Herman Stöver

Van der Eerden zorgde daarvoor persoonlijk al in de zesde minuut. Doelman Maes kreeg de bal na een schot van Roy Terschegget niet onder controle. De rebound was een prooi voor de nummer veertien: 1-0. Met een halve om­haal zorgde hij ook voor de twee­de in de 18e minuut. Simon Brou­wer en Sherwin Grot maakten er voor rust nog 4-0 van.

Met drie verse krachten gingen de mannen van trainer Erik Assink verder. De ingevallen Dennis van Meegdenburg was twee keer suc­cesvol, waarvan eenmaal uit een strafschop. Martin van Eck en weer Van der Eerden maakten de acht vol. De koploper van de zon­dag derdeklasser scoorde een ere­treffer bij 7-0 door Patrick Oud.

„Het is fijn dat ik deze wedstrij­den speel. Ik zit meestal op de bank. Vandaag kon ik me weer la­ten zien. Dat is gelukt met drie doelpunten en een assist. Ik kreeg meer kansen. Maar negentig minuten geconcentreerd zijn, houd je niet vol in zo’n wedstrijd.”
Van der Eerden is volgend sei­zoen actief aan de ‘rooie’ kant van Panhuis. „Het is soms best moeilijk om jezelf te blijven motiveren als je op de bank zit. Ik wil eerst het seizoen goed afmaken. Ik blijf scherp voor het geval de trainer mij nodig heeft bij blessures of schorsingen. Het is leuk om met G.V.V.V. mee te doen voor de titel.

Er komen spannende wedstrijden aan. DOVO volg ik van afstand. Ze zitten in een lastige periode , maar ik ga ervan uit dat ze erin de hoofdklasse blijven.”
Voor G.V.V.V. wacht in de halve fi­nale een wedstrijd tegen IJssel­meervogels, dat al eerder met 2-1 De Dijk versloeg. „We spelen nu twee keer tegen ze. In Spaken­burg voor de competitie (19 april, red.) en voor de beker in Veenen­daal. Leuke duels voor ons en voor de fans.” Een datum voor de halve finale is nog niet bekend.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Hulsbos (46. Bonke), Van der Valk, Oost (46. Adna­ne); Terschegget, Den Hartog, Brou­wer; Van Eck, Van der Eerden, Grot (46. Van Meegdenburg).

 

Door: Henk Brouwer

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. snel klaar met Spirit ‘30