Van Eck leeft zich uit tegen Odijk

21 oktober 2013

VEENENDAAL – Martin van Eck is te­rug van weggeweest. De middenvelder/vleugelspits van topklasser G.V.V.V. was bijna een jaar uit de roulatie door een knie­blessure en is weer klaar voor het ‘grote’ werk, zoals hij zaterdag na het bekerduel van G.V.V.V. tegen SV Odijk (7-0) vertelde.


„Lekker om weer negentig minu­ten in het eerste te voetballen. Ze­ker tegen een zwakkere tegenstan­der, zoals Odijk. Kreeg ik volop de gelegenheid om te wennen aan het samenspel met de andere jon­gens. Dat lukte aardig, ik ben erg tevreden”, lachte Van Eck.

Een week eerder, bij de 4-0 zege van G.V.V.V. op Capelle, maakte hij al zijn rentree en speelde ruim tachtig minuten. Zaterdag voetbal­de Van Eck tot het einde en druk­te met drie assists en een fraai kopbaldoelpunt zijn stempel op de wedstrijd. Dat hij een patent heeft op mooie doelpunten, ont­lokte een glimlach bij Van Eck. Zijn rake kopstoot op aangeven van Rodny Hofman in de 74ste minuut (5-0) paste precies in dat straatje.

Wie had gedacht dat G.V.V.V. vanaf het begin over Odijk heen zou walsen, kwam bedrogen uit. De vierdeklasser hield lang stand, me­de door het missen van kansen aan G.V.V.V.-zijde. Daarbij onder­scheidde Rik van der Eerden zich. De spits kreeg drie mooie kansen, maar miste ze alle drie. Met twee latere doelpunten (4-0 en 7-0) maakte hij het gemis wel weer goed.

Dennis van Meegdenburg brak de ban voor G.V.V.V. Vlak voor rust te­kende de routinier uit een steek­pass van Van Eck voor de 1-0. Daarbij kwam Nico de Jong van Odijk zodanig in botsing met zijn eigen doelman Robin Copier dat hij per ambulance naar het zieken­huis vervoerd moest worden.

Na rust liep G.V.V.V. snel uit naar 3-0, door doelpunten van Roy Ter­schegget en Sherwin Grot. Grot tekende ook nog voor 6-0. Met 7-0 kwam er een uitslag op het bord, zoals vooraf verwacht werd.

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Zevenklapper G.V.V.V.