Van Meegdenburg krijgt droomafscheid

8 juni 2014

Voor veel supporters is het nog wennen. Dennis van Meegdenburg, Michiel van der Valk, Niels Willemse en Koen Oost hebben hun laatste minuten (dan wel officieus) in het blauwe shirt van G.V.V.V. gemaakt.

 

Op een zonovergoten middag kwamen er genoeg bekende namen uit de regio. Hein Oelderik, Henk van Essen, Antonio Aguiler Aguilera en nog veel meer bekenden kwamen afscheid nemen van een groot fenomeen: Dennis van Meegdenburg. De 40-jarige spits hangt de schoenen aan de wilgen na zijn jeugdjaren bij Unitas’48 en FC Wageningen, zestien seizoenen bij Bennekom en zes seizoenen bij G.V.V.V. Een dag om nooit te vergeten.

 

 

De dag begon bij het huis van Van Meegdenburg, waar hij in de G.V.V.V.-auto werd opgehaald door zijn teamgenoten Michiel van der Valk, Niels Willemse en Koen Oost. Ook zij verlaten G.V.V.V., maar stoppen niet. Michiel van der Valk gaat naar zijn jeugdliefde JSV Nieuwegein en Niels Willemse gaat naar voetbalvereniging Nunspeet. Koen Oost blijft in de regio en gaat voetballen bij VVA’71. Stuk voor stuk grote spelers die bijgedragen hebben aan de successen van G.V.V.V. in de competitie en beker.

 

Muzikale rit

Met de G.V.V.V.-auto werd Van Meegdenburg naar de blauwe zijde van sportpark Panhuis gereden, onder begeleiding van de Scheepjeswolharmonie en clubmascotte Guno. Hier werd ‘Opa’ opgewacht door honderden supporters. De auto bracht hem vervolgens naar het veld waar hij 54 doelpunten wist te maken. Onderweg zag hij de spelers van de D1 aan wie hij volgend seizoen training gaat geven. De rugnummers van de D-junioren vormden samen: ‘Dennis bedankt’. De aftrap van ‘zijn’ afscheid kon beginnen. Die begon in businessclub Vallei en Rijn, onder toeziend oog van oud spelers, trainers en andere staf/bestuursleden van zijn oude clubs: FC Wageningen en voetbalvereniging Bennekom.

 

 

 

 

 

 

Videoboodschap uit studio en Amerika

Aangekomen in de businessclub werd Dennis van Meegdenburg van harte verrast. Koert Westerman, sportpresentator bij onder andere RTL en Fox Sports, is sinds zijn tijd bij RTV Utrecht enorm fan geworden van ‘Super Dennis’. Hij kon niet aanwezig zijn door opnames, maar in een opgestuurde videoboodschap liet hij zijn support bewijzen aan Dennis. Westerman sprak vol lof over ‘Opa’, en bedankte hem voor zijn jaren bij G.V.V.V. 1.

 

Uit de Verenigde Staten kwam ook een videoboodschap. Leon Romer speelde samen met Van Meegdenburg bij v.v. Bennekom en baalde zo erg van zijn afwezigheid dat hij een videoboodschap stuurde. Ook Romer sprak positieve woorden over Dennis en wenste hem veel plezier toe in het afscheidsduel.

 

 

Metersgrote poster

De videoboodschap was niet de enige verrassing die Van Meegdenburg te wachten stond. In samenwerking met Digigrafi werd een meterslange poster gemaakt, waar Dennis in actie te zien is. En de wonderbaarlijke statistieken in het blauwe shirt kunnen door de toekomstige generaties gezien worden. Dennis van Meegdenburg kan terugkijken op geweldige jaren bij G.V.V.V.

 

 

De afscheidswedstrijd

Na de mooie boodschappen in de businessruimte werd er gevoetbald. De eerste helft mocht Dennis in het rood-wit van Bennekom spelen, de tweede helft in het blauw-wit van G.V.V.V. Dat de A-selectie toch wat fitter was dan de (oud-)spelers in het rood-wit bleek al snel. Er werden in de beginminuten doelpunten gemaakt door Mikula Ristic en Martin van Eck. Michiel van der Valk mocht ook een treffer aantekenen voor rust, wat resulteerde in een 3-0 ruststand voor de A-selectie van G.V.V.V.

 

 

 

 

 

 

Afscheid met een brok in de keel

De tweede helft stond vooral in het teken van één woord: afscheid. Koen Oost, Niels Willemse, Michiel van der Valk, Dennis van Meegdenburg. In die volgorde werden de spelers gewisseld, Koen Oost kwam later in de tweede helft het veld in. Dennis van Meegdenburg scoorde nog aan het einde van het duel (eindstand: 4-1). De laatste 10 minuten leverde kippenvel op bij de aanwezige toeschouwers. Zij beseften dat deze spelers niet meer te ruilen zijn voor anderen; hoe goed ze ook zijn. De persoonlijkheid, de klasse en kwaliteiten; ze zullen gemist worden. Het kwartet blijft voor altijd in het G.V.V.V.-hart.

 

 

 

 

 

 

Tranen van trots

Nadat scheidsrechter Harry van Beek zijn laatste fluitsignaal liet klinken was het dan echt afgelopen. Dennis van Meegdenburg speelt geen minuut meer in het eerste elftal. 'Opa', Michiel van der Valk, Niels Willemse en Koen Oost kregen een toespraak van Roel van de Kraats en een collage aangeboden waarin de mooie momenten in het blauwe shirt te zien zijn. Na een zeer emotionele speech van Dennis van Meegdenburg, waarin hij God bedankte voor alles, werd het feest voortgezet in de businessclub en kantine.

 

 

 

Emotionele toespraak

Ook na de wedstrijd werd Van Meegdenburg verwend met cadeaus en toespraken. Zo hield zijn vader Bert het niet meer droog tijdens zijn toespraak voor de familie. Bert bedankte de vrouw van Dennis, Gijsina, voor haar betrokkenheid in de carrière van Dennis. Een minutenlange stilte, waarin de tranen de vrije loop kregen, volgde. Kippenvel bij de aanwezigen, de trots overheerste. Vader Bert, die Dennis altijd op de voet volgde van kleins af aan, gaf zijn zoon mappenvol krantenartikelen vanaf 1992. Een unieke verzameling, waar Dennis over 10 jaar eens in moet gaan kijken.

 

 

 

 

Op de schouders

Tot slot konden de supporters afscheid nemen. Zij gaven Van Meegdenburg een gouden schoen als cadeau met daarop de tekst:

 

,,Dennis van Meegdenburg ‘Opa’

 

Dennis bedankt namens alle ‘supporters’ van G.V.V.V. voor jarenlang ‘topvoetbal’ en de vele ‘doelpunten’ voor G.V.V.V. 1.

 

Veenendaal 2014”

 

Vervolgens bedankten de supporters de spelers individueel en onder luid gejuich gingen Dennis van Meegdenburg, Michiel van der Valk, Niels Willemse en Koen Oost op de schouders. Het zal een gemis zijn zonder deze sterkhouders. Namens voetbalvereniging G.V.V.V. bedanken we jullie voor de prachtige jaren en veel succes en geluk gewenst in de toekomst!

 

 

 

 

Video

Ook is er een sfeervideo te bekijken van deze schitterende dag. Bekijk hem hier!

 

Foto’s: Gert Kuiper

Tekst en video: Jeroen van Barneveld