Vogels is G.V.V.V. weer de baas

25 april 2014

Veenendaalse topklasser mist in halve finale beker veel kansen en gaat onderuit.

 

VEENENDAAL – De uitdrukking drie keer is scheepsrecht ging de­ze keer niet op. G.V.V.V. kwam in het huidige voetbaljaar drie keer in actie tegen IJsselmeervogels en drie keer verloor de ploeg van trai­ner Erik Assink. Gisteravond wa­ren De Vogels in de halve finale van de beker van het district West 1 opnieuw te sterk: 0-1.

Zaterdag wonnen de Spakenbur­gers in de competitie onverdiend thuis nog met 2-1 van G.V.V.V. giste­ren lagen de verhoudingen niet anders. Op een vrijwel identieke wijze trok IJsselmeervogels de winst naar zich. Achterover leu­nen, loeren opeen counter en een fout van de tegenstander, scoren en daarna de boel dichttimmeren. Resultaatvoetbal in optima forma, of antivoetbal, zoals er van de tri­bune werd geroepen. G.V.V.V. be­gon gehavend aan het duel, de centrale verdedigers Bart Hulsbos en Wouter Bonke en waren ge­schorst, rechtsback Rodny Hof­man aanvaller Dennis van Meeg­denburg waren geblesseerd.

Toch lukte het Assink en represen­tatief elftal het veld in te sturen, al had als wissels louter spelers uit het tweede elftal op de bank zitten. Op de vraag wat hij van zijn gehavend elftal vond, ant­woordde Assink: „We hebben voor een zege geknokt, hadden die ook verdiend, maar we kwamen niet door de muur van verde­digers heen. Het is het goed recht van IJsselmeervogels om zo te spe­len, maar het is niet mijn manier. Wij hebben de hele wedstrijd één op één gespeeld, puur aanvallend met de drang om te winnen. Dat deden de Vogels niet.”

IJsselmeervogels profiteerde in de 34ste minuut van een dure fout in de Veenendaalse verdediging. Een steekpass kwam bij de uit de rug van Michiel van der Valk weg­gelopen Nabil el Gourari terecht, waarna doelman Johan Jansen te laat reageerde en El Gourari de bal over hem heen lepelde: 0-1.
„Opnieuw kwamen we door zwak ingrijpen van onze keeper op achterstand. Net als zaterdag in Spakenburg. Een harde consta­tering, maar ik kan er niet om­heen. Johan pakt de laatste tijd geen punten voor ons”, was het oordeel van Assink.

Na de 0-1 vond IJsselmeervogels het wel goed. G.V.V.V. kreeg ver­schillende kansen via Sherwin Grot, Martin van Eck en Rik van der Eerden, maar doelman Patrick Zonneveld was net als zaterdag weer in goeden doen.
Simon Brouwer en Van der Eer­den misten na rust goede kansen op tenminste de gelijkmaker.

G.V.V.V.: Jansen; Oost, Van der Valk, Den Hartog, Adnane; Brouwer, Ter­schegget, Grot; Van Eck, Van der Eer­den, Snijders.

 

G.V.V.V.-spits Rik van der Eerden controleert de bal in de zestien van de Vogels. Foto: Herman Stöver

 

Martin van Eck baalt van derde verlies

 

VEENENDAAL – Eigenlijk kon Mar­tin van Eck geen nieuwe feiten over het verlies (0-1) van zijn ploeg in het bekerduel tegen IJs­selmeervogels aandragen. „Het is een herhaling van zetten van afge­lopen zaterdag. We zijn op precies dezelfde wijze onderuit gegaan.

Dat kunnen we onszelf verwijten. Nee, ook aan deze wedstrijd houd ik een slecht gevoel over”, sprak de aanvaller van de Veenendaalse topklasser na afloop.
Net als de toeschouwers had hij zich geërgerd aan de passieve ma­nier van voetballen van IJssel­meervogels. „We wisten dat ze zich zouden terugtrekken, zodra ze gescoord hadden en dat gebeur­de ook. Dat ze in staat zijn om zo’n voorsprong over de streep te trekken, is ook een kwaliteit.
Maar opnieuw zat het ons niet mee. Kansen om gelijk te maken, hebben we voldoende gehad, dacht ik.”
Volgens Van Eck is het nu zaak om de twee nederlagen tegen IJs­selmeervogels snel te vergeten en de kop schoon te maken voor de volgende twee uitermate belang­rijke competitieduels. „Daarop moeten we ons nu focussen.”

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Hetzelfde liedje met dat valse slotakkoord