Voor G.V.V.V. telt alleen winst in race om titel

22 maart 2014

VEENENDAAL – Na de zure neder­laag (2-1) van vorige week bij ONS Sneek is G.V.V.V. er alles aan gelegen dat verlies weg te poetsen met een klinkende overwinning op laagvlieger Excelsior’31.

De nederlaag bij ONS kostte G.V.V.V. de koppositie en dat was een streep door de rekening voor de pupillen van trainer Erik As­sink. „We spelen niet meer tegen Spakenburg, dus hebben we het niet meer in eigen hand”, sprak Assink na de wedstrijd.
Maar de coach ging er ook van uit dat elke ploeg nog wel wat pun­ten zou verspelen, dus kansloos voor de titel vond hij G.V.V.V. zeker nog niet.

Aan het duel in Friesland hielden Wilco den Hartog en Roy Ter­schegget een gele kaart over en dat betekent dat de twee sterkma­kers op het middenveld van G.V.V.V. vandaag tegen Excelsior zijn geschorst.
Een gevoelige aderlating, maar het mag de Veenendaalse topklas­ser op voorhand niet in proble­men brengen. Excelsior is na het vertrek van topscorer Denis Mahmudov naar PEC Zwolle in een vrije val beland en peurde uit de laatste tien wedstrijden slechts drie punten. De ploeg uit Rijssen staat op een directe degradatie­plaats en heeft alleen Katwijk en Ter Leede nog onder zich.

G.V.V.V. kan na vandaag weer op kop komen, omdat de derby tus­sen IJsselmeervogels en Spaken­burg een week is opgeschoven in verband met de nucleaire topont­moeting in Den Haag.

G.V.V.V.-Excelsior’31 (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
Niels Willemse (knie), Jos Henken (knie).

Geschorst: Wilco den Hartog, Roy Ter­schegget.

 

Door: Eit Hendriks.