Weken van waarheid breken aan voor G.V.V.V.

7 december 2013

VEENENDAAL – Twee thuiswedstrij­den, twee overwinningen. Van­daag tegen Barendrecht, volgende week tegen Noordwijk. Dat is het scenario dat G.V.V.V. voor ogen heeft om met een veilig gevoel de winterstop in te gaan. Met elk an­der resultaat blijft de Veenendaal­se topklasser dicht in de buurt van de gevarenzone.

„Daarvan zijn we ons terdege be­wust”, vertelde G.V.V.V.-trainer Erik Assink donderdagavond na de laatste training. Door vier ne­derlagen op rij is zijn ploeg van de eerste naar de elfde plaats geduikeld en daarom is G.V.V.V. er al­les aan gelegen om aan de vrije val een einde te maken.

Daarvoor moet Barendrecht van­middag geslachtofferd worden, is de insteek bij zijn ploeg, maakte Assink duidelijk. „Er is deze week scherp getraind, veel beter dan de voorgaande weken. Het duidt er op dat de jongens er op gebrand zijn om weer een keer een goed resultaat neer te zetten.”

Het zou het zelfvertrouwen van zijn spelers een boost geven. Daar­aan heeft het de voorbije weken ontbroken. Door het wegvallen van enkele sterkmakers, moest As­sink improviseren. Ook bleek weer dat de bank bij G.V.V.V. smal is en kwaliteit ontbeert.

Bovendien werd deze competitie opnieuw duidelijk dat de Veenen­dalers op natuurgras niet best uit de voeten kunnen. Wat dat be­treft spreekt het kunstgras op het eigen sportpark de komende twee weken in het voordeel van G.V.V.V..

G.V.V.V.-Barendrecht (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
Jos Henken (knie), Mitchel Bottenheft (lies). Ge­schorst: Roy Terschegget.

 

Door: Eit Hendriks