Wilco den Hartog geniet van successen

9 november 2013

Wilco den Hartog geniet van successen bij De Blauwen

 

VEENENDAAL – Wilco den Hartog is een kind van G.V.V.V. Hij is één van de drie voetballers bij de top­klasser, die bij de Veenendaalse zaterdagclub in de jeugd is begon­nen. Roy Terschegget en Taoufik Adnane zijn de andere twee. Op een éénjarig uitstapje naar Vites­se is hij G.V.V.V. altijd trouw geble­ven. Met trots zegt hij: „Ik ben een echte Blauwe.”

Wilco den Hartog, hier in actie tegen HHC Hardenberg, kijkt uit naar de topper van G.V.V.V. tegen medekoploper Kozakken Boys. Foto: Herman Stöver

Vanuit de A1 stroomde Den Har­tog destijds direct door naar de A-selectie van G.V.V.V. „Anouar Tmim (nu DOVO, red.) en ik wa­ren we de besten van die lichting, we speelden als laatstejaars A-ju­nior al met het tweede elftal mee. Toen kon het nog. Nu zie je dat minder vaak.”


Opvallend was dat hij pas als se­nior door Vitesse bij G.V.V.V. werd weggeplukt en bij de beloftes van de Arnhemse eredivisionist te­recht kwam. „Dat was wel een cul­tuuromslag. Voor de meeste spe­lers was Jong Vitesse een tussen­station. Ze wilden hogerop. Ik miste de drive om me ten koste van alles in de picture te spelen. Was dat niet gewend en het zit ook niet zo in mijn karakter. Ik heb in Arnhem veel geleerd, maar was ook blij dat ik bij terugkomst weer het G.V.V.V.-huiskamergevoel kreeg”, vertelt de middenvelder.

 

Zijn jaar bij Vitesse wekte ook ver­wachtingen bij de technische staf en de aanhang van G.V.V.V. „Het gaf toch wel enige druk. Iedereen was kritischer. Logisch ook, maar ik heb me er goed doorheen gesla­gen, dacht ik. En we hebben daar­na natuurlijk een prachtige tijd gehad”, glundert de middenvelder.

Den Hartog doelt op de titel in de hoofdklasse B in 2011 en de latere successen in de topklasse. En ook dit voetbaljaar doet G.V.V.V. weer volop mee om een plek bij de bovensten. De ploeg van coach Erik Assink staat na tien speelrondes op doelsaldo bovenaan, in punten gelijk met Kozakken Boys.

De Werkendammers zijn vanmid­dag te gast op Panhuis, dus is er sprake van een kraker. „Net als te­gen Spakenburg zijn wedstrijden tegen Kozakken Boys beladen. Dus kan het publiek spektakel ver­wachten”, stelt Den Hartog.

De bestuurlijke perikelen bij de club laten hij en zijn medespelers langs zich heengaan. „Als groep concentreren we ons op onze sportieve prestaties. Wij zijn geen partij in het conflict, willen al­leen maar goed voetballen. Maar goede publiciteit voor de club is het natuurlijk niet.”

G.V.V.V. - Kozakken Boys (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal) G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (schouder), Wouter van Hoof (lies), Jos Henken (knie).

 

Door: Eit Hendriks