Zege G.V.V.V. nodig in bloedstollende titelrace

3 mei 2014

Zege G.V.V.V. nodig voor kansen in bloedstollende titelrace topklasse


VEENENDAAL – De opdracht, die Erik Assink deze zaterdag in het thuisduel met Rijnsburgse Boys aan zijn manschappen meegeeft is kort en bondig: winnen, vertelt de trainer van G.V.V.V. „Want puntverlies in deze fase van de strijd om het kampioenschap kan dodelijk zijn.”
G.V.V.V. staat samen met Spaken­burg en HHC Hardenberg boven­aan in de zaterdagtopklasse en wordt gevolgd door IJsselmeervo­gels op één punt en Rijnsburgse Boys op twee punten.

„Het kan in de laatste twee wed­strijden van de competitie nog al­le kanten op. Dat er deze zaterdag spaanders vallen is duidelijk. Wij spelen tegen concurrent Rijns­burgse Boys, Spakenburg thuis te­gen HHC. Ben benieuwd hoe de stand van zaken aan het einde van de dag is”, vraagt Assink zich hardop af.
Want IJsselmeervogels kan wel eens als lachende vijfde de kop overnemen, als de anderen tegen elkaar gelijkspelen. Maar dan is er nog geen definitieve beslissing ge­vallen. Die valt pas op de laatste speeldag als G.V.V.V. uit tegen Ba­rendrecht speelt.

Assink is er van overtuigd dat G.V.V.V. en Rijnsburgse Boys er vandaag op Panhuis een spannende pot van zullen maken. „Beide ploegen moeten en willen win­nen. Bovendien zijn beide teams aanvallend ingesteld. Reken maar dat er wat te genieten valt.”
G.V.V.V. verloor eerder in de compe­titie met 4-1 in Rijnsburg en heeft dus wat goed te maken. Bij de tegenstander voetbalt ook de topscorer van de topklasse. Raily Ignacio heeft al 27 treffers achter zijn naam staan. 

G.V.V.V. - Rijnsburgse Boys (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).


G.V.V.V., geblesseerd: Niels Willemse (achillespees), Mitchel Bottenheft (knie), Jos Henken (knie), Koen Oost (lies).

 

Door:Eit Hendriks

 

Lees ook Finaleweken: Jansen geniet van topklasse-thrillers in de Veenendaalse Krant (klik op titel)