‘Kwaliteitsimpuls voor jeugdvoetbal in Veenendaal’

14 augustus 2014

G.V.V.V. lanceert aan het begin van het nieuwe seizoen de Voetbal Academie. Een jaar lang kunnen kinderen van zes tot en met twaalf jaar hun techniek en coördinatie verbeteren. Dick van de Steeg zette de G.V.V.V. Voetbal Academie op: ,,Ik ben tevreden als we spelers kunnen oppakken waaraan we zien dat zijn of haar techniek verbeterd is.”

 

Tijdens de G.V.V.V. Open Dag laat de voetbalacademie in een notendop zien wat de deelnemers kunnen verwachten. ,,Alle materialen die aangeschaft zijn voor de G.V.V.V. Voetbal Academie worden op de Open Dag getoond.”, vertelt Van de Steeg. ,,Ook de vormen die gebruikt worden tijdens de academie, zal het publiek aanschouwen. De A-selectie zal tijdens de Open Dag de Smart Goals gaan gebruiken. Het laat zien dat het materiaal geschikt is voor alle niveaus en alle leeftijdsgroepen.”

 

Technisch jeugdteam

Maandenlang was Van de Steeg bezig met het opzetten van de G.V.V.V. Voetbal Academie. De trainer van de A1 van G.V.V.V. kon moeilijk nee zeggen nadat hij werd gevraagd om een voetbalschool op te starten. Hij vormt samen met vier anderen een technisch jeugdteam. ,,In mijn eentje kan ik het niet. De eerste maand na het besluit zijn wij niet naar buiten getreden om in alle rust de academie op te zetten. Na verloop van tijd kregen we wel vragen of er een plan was voor een voetbalschool.”

 

Begin juli werd de G.V.V.V. Voetbal Academie een feit en kon Dick van de Steeg met zijn team aan de slag. In dat team zit ook G.V.V.V.-speler Wilco den Hartog. De 26-jarige middenvelder wordt trainer en coördinator binnen de voetbalschool. ,,De voetbalacademie is een mooi initiatief. Het is goed voor de club G.V.V.V. en bovendien ook voor de jeugd in Veenendaal. Het buitenspelen valt in de tijd van computers steeds verder weg en met de G.V.V.V. Voetbal Academie willen we juist het buitenspelen stimuleren.”

 

Het technisch jeugdteam van de G.V.V.V. Voetbal Academie (v.l.n.r.): Wim Ebben, Arie Willemsen, Dick van de Steeg, Cees Jansen, Wilco den Hartog.

 

Kwaliteitsimpuls

,,De academie is een kwaliteitsimpuls voor het jeugdvoetbal in Veenendaal. We willen de passing en het voetbalinzicht van de spelers verbeteren. Ik vind het leuk om op het veld te staan en iets te betekenen voor de jeugd”, zegt Den Hartog, die samen met Dennis van Meegdenburg ook volgend seizoen een jeugdteam traint.

 

Samen met Den Hartog hoopt Van de Steeg de voetbalacademie tot een succes te brengen. Buiten het trainingsveld om zijn de deelnemers ook met de academie bezig. ,,Iedere training krijgt een speler huiswerk opgelegd, die ze thuis moeten oefenen. Elke vijfde training is er een circuittraining, een soort test. De spelers kunnen dan laten zien of ze de oefenstof beheersen. Wij kunnen dan ook beoordelen hoe ver iemand is.”

 

Deelnemers

Er is plek voor 72 deelnemers voor de G.V.V.V. Voetbal Academie. De teller staat nu op 49, veelal uit de jeugdopleiding van G.V.V.V. ,,Met minimaal 60 deelnemers voor het eerste jaar ben ik tevreden.”, zegt Van de Steeg. ,,Spelers van zes tot en met twaalf jaar kunnen zich inschrijven. Eerst wilden we de maximale leeftijd uitbreiden tot en met veertien jaar, maar de organisatie moet ook de controle kunnen houden.”

 

Wilco den Hartog hoopt nog op meer jeugdspelers uit de regio. ,,Het zou mooi zijn als we meer jongens uit de regio strikken. We zijn als Topklasser een begrip in de regio en moeten daarmee de aantrekkingskracht van de jeugd vergroten.”

 

De eerste training van de G.V.V.V. Voetbal Academie is op vrijdag 12 september. Tijdens de G.V.V.V. Open Dag op zaterdag 16 augustus geeft de G.V.V.V. Voetbal Academie een demonstratie. Om 11.00 uur kan iedereen van zes tot en met twaalf jaar meedoen met deze demonstratie. Ook de A-selectie van G.V.V.V. zal een korte uitvoering doen met de zogeheten Smart Goals. Meer informatie over de G.V.V.V. Voetbal Academie vindt u op: http://gvvv.nl/jeugd/voetbal-academie

 

Tekst: Jeroen van Barneveld