‘Pirlo’ hoopt stiekem op stunt

29 oktober 2014

Op papier is G.V.V.V. kansloos tegen AZ, maar in bekerstrijd zijn verrassingen altijd mogelijk vindt Roy Terschegget.
 

VEENENDAAL – G.V.V.V.-trainer Erik Assink vertrok zaterdag na de veel­besproken 2-0 nederlaag van zijn ploeg bij IJsselmeervogels spoor­slags naar Alkmaar om AZ tegen FC Groningen te zien spelen. De coach zal zijn spelers maandag­avond en vandaag in de wedstrijd­bespreking precies hebben ver­teld wat ze van AZ te duchten hebben en hoe ze de eredivisio­nist moeten tackelen.

De Noord-Hollanders zijn van­avond de tegenstander van de Vee­nendaalse topklasser in de derde ronde van de landelijke beker. AZ is een oude bekende van G.V.V.V., in februari 2012 speelde Assink met zijn ploeg ook al tegen de Alk­maarders in de kwartfinale van de KNVB-beker. In de bittere kou van het AFAS-Stadion verliet G.V.V.V. voor 2.500 meegereisde supporters met opgeheven hoofd het veld na een 2-1 nederlaag.

Daarvoor won G.V.V.V. in Rotter­dam verrassend van Excelsior (0-3), toen ook spelend in de eredivisie, en werd Sparta op Span­gen na een 1-1 eindstand door het beter nemen van strafschoppen verslagen (4-5).

Roy Terschegget (links) scoort in het bekerduel met FC Groningen uit een vrije trap voor G.V.V.V. Foto: Herman Stöver

Maar successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toe­komst. weet Roy Terschegget maar al te goed. De middenvelder van G.V.V.V., die deze week in de media de bijnaam ‘Pirlo’ (naar de Italiaanse spelbepaler) meekreeg, was er in de drie gedenkwaardige wedstrijden niet bij. Een kniebles­sure hield hem bijna het hele sei­zoen aan de kant. „Achteraf hartstikke jammer. Als toeschouwer beleef je de wedstrij­den toch anders. Natuurlijk was ik er wel bij betrokken, leefde ik ook erg met de jongens mee. Ge­lukkig heb ik de seizoenen daarna wel de wedstrijden tegen FC Gro­ningen (1-2, EH) en ADO Den Haag (0-3, EH) meegemaakt. Voor­al treffer tegen FC Groningen die ik uit een vrije trap maakte, zal ik niet snel vergeten”, blikt Terscheg­get nog een keer terug.

Dat zaterdag de generale tegen IJs­selmeervogels uitdraaide op een flop, wil volgens Terschegget niet zeggen dat G.V.V.V. vanavond aan­geslagen tegen AZ start.
„We hebben ons voorgenomen om onbevangen te spelen. Wel ge­concentreerd, we willen voorko­men dat AZ snel op voorsprong komt en de wedstrijd vroegtijdig beslist. Als een goal voor AZ lang uitblijft, komen er misschien kansjes voor ons. Daarvan moe­ten we profiteren, we hebben snelle jongen voorin. Misschien kunnen we zo voor een stunt zor­gen. Dat zou fantastisch zijn.”
Terschegget is er trots op dat G.V.V.V. voor het vierde jaar op rij in de landelijke beker speelt en daarin tegen betaalde clubs uit­komt. „Mede daardoor hebben we G.V.V.V. op de kaart gezet. We zijn niet meer het kleine cluppie uit Veenendaal, maar een volwassen topklassevereniging.”

G.V.V.V.-AZ (20.00 uur, sportpark Pan­huis in Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand.

Door: Eit Hendriks