Assink moet puzzelen in defensie van G.V.V.V.

17 januari 2015

VEENENDAAL – Trainer Erik Assink van topklasser G.V.V.V. mist in de eerste wedstrijd na de winterstop drie sterkhouders. Hij kan van­middag tegen Sparta Nijkerk niet beschikken over de geschorsten Bart Hulsbos, Tom Oostinjen en Wilco den Hartog.

„Het betekent dat ik in verdedi­gend opzicht moet puzzelen. Als Bart een keer wegvalt, kan ik Tom of Wilco centraal achterin laten spelen. Maar die zijn er beiden ook niet bij. Dus moet ik een andere oplossing zoeken”, legde As­sink donderdagavond na de trai­ning uit. Waarschijnlijk posteert hij aan­voerder Simon Brouwer, die weer fit is, naast Wouter Bonke in het centrum achterin en speelt Mar­tin van Eck met Roy Terschegget en Danny de Leeuw op het mid­denveld. „Ik kan heus wel een re­presentatief elftal het veld instu­ren, maar zonder drie basisspelers wordt het toch wel lastiger”, meende Assink.

Hij hoopt dat zijn voorhoede meer productiviteit ontwikkelt. In de zes laatst gespeelde duels voor de winterstop scoorde G.V.V.V. drie keer. Tegen Ajax ken­de de ploeg een mazzeltje van een eigen Amsterdams doelpunt.
Sparta komt met een okselfris elf­tal naar Panhuis en de Nijkerkers hebben laten zien dat ze in uitwedstrijden verrassend voor de dag kunnen komen. De 0-2 uitze­ge bij IJsselmeervogels begin de­cember is daar een voorbeeld van.

G.V.V.V. - Sparta Nijkerk (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand.

Geschorst: Bart Hulsbos, Tom Oostin­jen, Wilco den Hartog.
 

Door: Eit Hendriks