Assink verbouwt defensie G.V.V.V.

20 september 2014

VEENENDAAL – Voor aanvang van de training op donderdag waar­schuwde Erik Assink zijn spelers dat er een paar harde noten ge­kraakt zouden worden. Later op de avond bleek dat de trainer van topklasser G.V.V.V. geen loze woor­den had gesproken. Assink was ontevreden over het optreden van zijn defensie in de eerste vier wedstrijden. Vooral het gemak waarmee de doelpun­ten in de duels tegen Schevenin­gen (4-2 verlies) en SC Genemui­den (2-3 verlies) waren weggege­ven, stond Assink niet aan.

„Dus vond ik het tijd om wat za­ken te evalueren. Christian de Haan (overgekomen van Achil­les’ 29, red.) kreeg in eerste instan­tie de voorkeur boven Johan Jan­sen. Maar in de vier gespeelde wedstrijden heeft hij me niet kun­nen overtuigen. Sterker, ik vond hem niet best keepen. Daarom krijgt Johan nu vier duels een kans”, verklaarde Assink.

De Haan was het niet met de me­ning van de coach eens en verliet, na de uitleg van de trainer spoor­slags
sportpark Panhuis. „Dit is een domper voor me”, sprak De Haan gisteren. „Maar het is de be­slissing van de trainer, daaraan kan ik niets veranderen.”

Ook in het centrum van de verde­diging grijpt Assink in. Zeker is dat Bart Hulsbos terugkeert. Hij moet als kopsterke verdediger de lengte in de voorhoede van tegen­stander Sparta Nijkerk uit­schakelen. Wie voor Hulsbos plaats moet maken, wilde Assink nog niet kwijt. Maar het zal ten koste van Wouter Bonke of Tom Oostinjen gaan. Vooral de door­gaans betrouwbare Bonke maakte de laatste weken opvallende ket­sers, die tegentreffers opleverden.

Assink begrijpt dat spelers die naar de bank verwezen worden, niet blij zijn. „Voetbal is een team­sport, waarin individuele belan­gen op het tweede plan komen. Ik wissel nooit om het wisselen, maar moet rekening houden met het belang van het team. Daarin ben ik rechtlijnig en soms hard.”Sparta Nijkerk-G.V.V.V. (15.00 uur sportpark De Ebbenhorst in Nij­kerk).
G.V.V.V., geblesseerd:
niemand.

Door: Eit Hendriks