Bij G.V.V.V. is positieve gevoel na zeges terug

21 maart 2015

VEENENDAAL – Afgaande op de stemming na de donderdagtraining heerst er weer een opgewekte stemming bij G.V.V.V. Het positieve denken lijkt terug bij de Veenen­daalse topklasser.
Het gelijkspel (2-2) tegen IJssel­meervogels en de zeges tegen FC Lisse (3-0) en Meervogels ’31 (1-4, bekerduel) zijn daarop van grote invloed geweest. Vooral de eerste competitiewinst van 2015, afgelo­pen zaterdag tegen FC Lisse, voel­de als een verlossing.

„Het is ’s avonds laat geworden”, lachte Roy Terschegget. „Na de sluiting van de kantine hebben we het feestje in het dorp voortge­zet. We hadden echt wat te vie­ren. Wat een aanspeelpunt in de spits al niet kan bewerkstelligen.” Daarmee benadrukte de regelneef op het middenveld van G.V.V.V. nog een keer de meerwaarde van de terugkeer van Dennis van Meegdenburg. „Nu de bal wat makkelijker voorin wordt gehou­den, komen de andere linies ook beter aan voetballen toe. Dat maakt een wereld van verschil.”

Bij afwezigheid van de zieke Erik Assink verzorgde assistent Jan Diepeveen de training. Hij heeft onlangs zijn contract met een jaar verlengd en is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen bij G.V.V.V. Mocht Assink vandaag nog griepe­rig zijn, dan neemt Diepeveen de coaching bij ONS Sneek over.
Diepeveen is blij dat er het goede gevoel terug is bij de spelers. „Daarom heb ik alle vertrouwen in een goede afloop. Net als Oran­je Nassau hebben we de punten nog hard nodig. Dus wordt het vast een spannende pot.”

Tom Oostinjen haakte donderdag af met een zere wreef en Rodny Hof­man vertrok met buikgriep. Sher­win Grot trainde uit voorzorg niet mee. Maar alle spelers zijn vandaag waarschijnlijk inzetbaar.

ONS Sneek - G.V.V.V. (15.00 uur, Zui­dersportpark in Sneek).

Door: Eit Hendriks