Binnenkort alweer een weerzien met oude bekende

17 april 2015

Net als afgelopen dinsdagavond, toen de tweelingbroers Michiel en Daan van der Valk voor even terugkeerden op het oude nest, en daarbij heel veel blauwe handen moesten schudden, zal zo’n zelfde 'ceremonie' op woensdagavond 29 april opnieuw gaan plaatsvinden.

Want gisteravond plaatste zondag eerste klasser VV Hoogland, door een 0-1 winst op Zaanlandia, en met trainer Peter Visee aan het roer, zich voor de halve finale van de districtsbeker West I.
De eerder gehouden loting had al uitgewezen dat G.V.V.V. zich na de winst op JSV Nieuwegein zou gaan meten met de winnaar van dat duel.
En daarom wordt het op 29 april aanstaande een weerzien met Peter Visee die met zijn ploeg op bezoek komt op de blauwe zijde van het sportpark Panhuis.

De 55-jarige inwoner van Baarn kwam in 2005, na vier seizoenen Spakenburg, over naar G.V.V.V. nadat hij daarvoor al VVZ ’49, SO Soest en Sparta Nijkerk onder zijn vleugels had gehad.
In drie seizoenen onder Visee’s leiding eindigde ons vlaggenschip als respectievelijk vierde, zesde en derde in de eindrangschikking van de hoofdklasse B en werden er twee periodetitels veroverd. Daarnaast is Peter er met z’n toenmalige blauwe pupillen verantwoordelijk voor, dat er in zijn debuutseizoen, voor het eerst in de geschiedenis van G.V.V.V. een districtsbeker in de prijzenkast mocht worden gezet. Ironisch genoeg werd die zogenaamde ‘kleine beker’ veroverd ten koste van zijn vorige werkgever Spakenburg, want op neutraal terrein in Almere won G.V.V.V. destijds met 1-3 van de andere blauwen.

In 2008 zette Peter Visee zijn trainersloopbaan voort bij Elinkwijk om twee later opnieuw naar het sportpark Panhuis te verkassen, alleen nu koos hij voor de rode zijde. Daar kwam in januari van het vorig jaar een vervroegd einde aan, waarna hij in augustus 2014 aan de slag ging bij VV Hoogland en ook het nieuwe seizoen zal de sympathieke en recht voor z’n raap inwoner van Baarn daar de scepter zwaaien.

Bij voorbaat wensen wij Peter Visee c.s. alvast heel hartelijk welkom op het oude blauwe Panhuis nest, waar hij ongetwijfeld zonder gebruik van navigatie, en waarschijnlijk zelfs blindelings, naar toe zal kunnen rijden.