Blauwen kleuren rood bij HHC

24 november 2014

Na rode kaarten voor Wilco den Hartog en Rodny Hofman krijgt G.V.V.V. pak slaag in Hardenberg: 5-1
 

HARDENBERG – Na vijf minuten konden de plannen van Erik As­sink al weer de prullenbak in. De trainer van G.V.V.V. had enige aan­passingen in zijn basisteam aange­bracht - op het laatste moment moest hij ook nog improviseren omdat Rodny Hofman te laat kwam - maar de rode kaart voor Wilco den Hartog en het verzilve­ren van de toegekende strafschop van HHC Hardenberg gooiden vroegtijdig alle goede bedoelin­gen in het honderd. Assink had Bart Hulsbos in het centrum van de verdediging ver­vangen door Den Hartog, waarna het de bedoeling was dat Tom Oostinjen diens plaats op het mid­denveld zou gaan innemen. Maar, omdat Hofman naar de bank was verwezen, werd Oostinjen rechts­back en speelde Danny de Leeuw op het middenveld.

Bovendien was Joey Snijders niet fit genoeg om te spelen en mocht Ismail Ouaddouh het als linker­vleugelspits proberen. „Ik heb hem na de rode kaart van Wilco laten staan, omdat het wel heel sneu zou zijn om hem bij zijn eer­ste basisplek in de competitie met­een weer te wisselen”, vertelde Assink na afloop.
In plaats daarvan offerde hij Mar­tin van Eck op en mocht Hofman toch nog spelen. Het was ijdele hoop, zo bleek later.

Eigenlijk riep G.V.V.V. vanaf het be­ginsignaal het onheil al over zich­zelf af, door het initiatief aan HHC te laten. Dat was vragen om moeilijkheden.
Die kwamen er ook al vlot. Bij een aantal hoekschoppen op rij was het spitsuur in het Veenendaalse strafschopgebied. Daarbij beging Den Hartog volgens scheidsrechter De Lima Schepens een overtreding op Rob van der Leij, met alle gevolgen van dien. Hielke Penterman benutte de toe­gekende pingel: 1-0 en G.V.V.V. stond met tien man.

Daarna had HHC heel gemakke­lijk naar een hoge score kunnen uitlopen, maar de Hardenbergers benutten slecht één van de vele kansen. Taoufik Adnane leed bal­verlies op het middenveld, waar­na Gersom Klok werd vrijgezet en de 2-0 achter doelman Johan Jansen schoot.
Even gloorde er hoop voor G.V.V.V. toen Simon Brouwer pal voor rust een vrije trap fraai binnenkopte: 2-1. Maar die werd de grond inge­boord toen Hofman direct daarna een directe rode kaart ontving na een overtreding.

Na de pauze werd het pleit al snel beslecht. In de eerste minuut na rust kopte Penterman de 3-1 ach­ter Jansen, waarna Van der Leij er in de 71ste minuut 4-1 van maak­te. Niet veel later bepaalde Penter­man de eindstand: 5-1.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Den Hartog, Adnane; Terschegget, Brou­wer, De Leeuw; Van Eck (14. Hof­man), Grot, Ouaddouh (46. Hulsbos).


Wilco den Hartog kan inrukken na het in ontvangst nemen van een rode kaart. Foto: Dick Gijsbertsen.
 

‘Het was dweilen met de kraan open bij ons’
 

HARDENBERG – Hij had de wed­strijd met pijn in de ogen aangeke­ken, vertelde G.V.V.V.-trainer Erik Assink na de 5-1 nederlaag van zijn ploeg bij HHC Hardenberg.

De derde competitienederlaag op rij betekende een forse duikeling op de ranglijst. G.V.V.V. is nu terug te vinden op de vijfde plaats, maar kan ook zomaar terugvallen naar plaats acht, als HHC en IJssel­meervogels hun inhaalwedstrij­den winnen. „Bij de aftrap speelden we direct naar achteren en bleven daarna ook achteruit voetballen. Daar­mee speelden we de tegenstander volledig in de kaart en dat resul­teerde ook in de eerste goal van HHC.”

„Daarbij eiste de scheidsrechter toch wel een belangrijke rol op. Hij gaf Wilco (Den Hartog, EH) rood en HHC een strafschop.
Goed, als hij vindt dat hij dat moet doen, prima. Maar dan moet hij daarna consequent blijven en ook twee keer rood aan HHC-spe­lers durven geven. Dat doet hij niet. Vlak voor rust wel weer aan een speler van ons (Rodny Hof­man, EH). Dan meet je met twee maten. Daar kan ik me druk over maken”, stelde Assink.

Na de twee rode kaarten wist de coach dat er niets meer te halen viel in Hardenberg. Met negen te­gen elf was het onbegonnen werk. „Overal waren er bij ons lek­kages en was het dweilen met de kraan open. Achteraf had de score nog hoger kunnen uitvallen. We zullen ons komende zaterdag moeten herpakken tegen Rijns­burgse Boys, want we kunnen niet verder achterop raken.”
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. krijgt fikse domper in Hardenberg