Dan maar clubhopper

10 februari 2015

Na één jaar VVA ’71 keert Jaimy Schaap alweer terug op sportpark Panhuis. Aan de blauwe kant, welteverstaan.
 

VEENENDAAL – Een globetrotter, maar dan wel in de Veenendaalse contreien van de Vallei. Na één seizoen DOVO vertrekt Jaimy Schaap ook alweer na één seizoen bij VVA’71. De twintigjarige doel­man gaat zijn geluk beproeven bij topklasser G.V.V.V.

Dat hij het predicaat clubhopper krijgt, is dan maar even zo. „Daar lijk ik nu ook wel op, ja”, glimlacht Schaap. „Maar dit was een kans die ik moest grijpen.”
Schaap is zowel binnen als buiten het veld een braniemannetje. Bij DOVO moest hij Mike van Hou­ten nog voor zich dulden, in Ach­terberg won hij de concurrentie­strijd van Nicholas Skverer. Die luxepositie van een basisplaats zet hij met zijn vertrek naar G.V.V.V., dat zich ook versterkte met de 23-jarige spits Patrick Heesakkers van JSV Nieuwegein, dus toch weer op het spel.
„Ik heb een uitdaging nodig. An­ders ontwikkel ik mezelf niet. Bij G.V.V.V. ga ik vol de concurrentiestrijd aan met Johan Jansen, train ik op een hoger niveau en is alles weer iets professioneler. Als ik ze­ker wist dat ik geen kans maak om eerste doelman te worden, had ik de overstap niet gemaakt.”

Mede vanwege die reden verkoos de talentvolle sluitpost een nieuw avontuur in Veenendaal boven een vertrek naar het eveneens geïnteresseerde Spakenburg.
„Daar zou ik sowieso tweede keeper worden”, zegt Schaap, die vrijdagavond in gesprek ging met G.V.V.V. en daarna niet lang meer na hoefde te denken. „Dat Wou­ter van Voorthuizen daar keepers­trainer is, heeft een belangrijke rol gespeeld. Hem ken ik al sinds mijn twaalfde. We hebben altijd contact gehouden. Bij IJsselmeer­vogels heb ik drie jaar met Wou­ter samengewerkt en ik ben toen enorm gegroeid als doelman.”
 


Doelman Jaimy Schaap, hier in 2013 in het shirt van DOVO, verruilt komende zomer hoofdklasser VVA ’71 voor topklasser G.V.V.V. Foto: Herman Stöver.


Dit seizoen maakt Schaap een soli­de indruk in het doel van VVA ’71.
Niet voor niets trok hij al snel de aandacht van gerenommeerde top­klassers en stelde trainer Johan de Man hem ook na zijn handkwet­suur direct weer op. „Voor mijn blessure heb ik het uitstekend gedaan”, vindt Schaap.
„Ik heb het geweldig naar mijn zin bij VVA ’71 en had in eerste in­stantie niet voor niets bijgetekend, met de afspraak dat ik even­tueel nog mocht vertrekken als er een mooie kans voorbij zou ko­men. Voor een andere club had ik Achterberg niet snel verlaten.”

Met VVA ’71 wachten er dus eerst nog negen wedstrijden in de hoofdklasse A. Om te beginnen de derby’s tegen Bennekom en DOVO, ploegen waartegen de Achterbergers nog wat goed te maken hebben. „Dat gaan we ze­ker doen. Dat worden gewoon zes punten.”
Eén ding is in ieder geval zeker, G.V.V.V. krijgt er volgend seizoen vast en zeker een gezonde dosis bluf bij.


Door: Erik van Haren