In de wandelgang & Sprietjes (deel 6)

15 oktober 2014

Een korte ‘wandelgang’ dit keer met maar twee voetbal gerelateerde berichtjes. De ‘sprietjes’ daarentegen stonden bol van de door ons zo geliefde sport en zijn, mede op instigatie van onze ‘grote leider’, dus het publiceren waard.

Kermis
Voetballer Jimmy Pruis zette zon­dagmiddag Didam op zijn kop. Na het met 1-2 gewonnen duel bij DVC ’26 bleef de selectie van WAVV ‘hangen’ in de kantine van de collega-tweedeklasser. Het was daar feest. Zowel in Didam zelf, waar het kermis was, maar ook in het clubhuis was het een dolle boel. Pruis zorgde voor extra feestgedruis door de micro­foon te pakken en een echte Hol­landse meezinger ten gehore te brengen. Niets nieuws voor Pruis, dat doet hij bij WAVV vrijwel el­ke zondag. Zeker wanneer er wordt gewonnen. Welk lied de pseudo-volkszanger vertolkte, is ons niet bekend. ‘Naar de kermis’, van Ronnie Tober en Ciska Peters had ons wel toepasselijk geleken.

Duidelijk
Tijdens een blessurebehandeling maakte Otterlo-trainer Jeroen Spies zaterdag van de gelegenheid gebruik een paar spelers naar de zijlijn te roepen voor tactische aanwijzingen. Vanaf grote afstand kwam scheidsrechter Letschert aanrennen. Hij stuurde de coach naar zijn dug-out. „Maar volgens de regels mag ik dit toch doen”, spartelde Spies tegen. „Dat kan wel, maar van mij mag dat niet!” Duidelijk dus.  


John van den Brom en Erik Assink gebroederlijk naast elkaar tijdens het treffen G.V.V.V. - Kozakken Boys. Foto: Frans de Kleuver/BDU
 

Sprietjes
John van den Brom was toeschouwer bij G.V.V.V. - Ko­zakken Boys. De coach van AZ kwam eens kijken op welke tegen­stand hij op 29 oktober in het be­kerduel met G.V.V.V. kan verwach­ten * De voormalige trainer van Bennekom zag G.V.V.V. in de twee­de helft over Kozakken Boys heen­lopen: 5-0 * Of G.V.V.V. daaraan ver­standig deed, weten we niet * Van den Brom komt nu zeker met het sterkste team naar Panhuis * Het zal u niet ontgaan zijn, maar het was zaterdag rotweer. Dat weerhield Bennekom-spits Bray­ton Biekman er niet van om, na zijn wissel, in korte mouwtjes op de tribune te verschijnen. * „Toen ik vanmorgen met mijn zoontje voetbalde”, legde hij na afloop uit, „scheen de zon uitbundig. Ik dacht toen ‘dit kan zo wel’. Dit weer had ik ook niet verwacht.” * Buienradar, Brayton. Buienradar. Dat is het toverwoord op zo’n on­bestendige dag * Het blijkt dat G.V.V.V.-coach Erik Assink deze ru­briek wekelijks leest * Tijdens het napraatje van G.V.V.V. - Kozakken Boys was Assink lovend over de inzet van zijn spelers * Toen hij over spits Sherwin Grot sprak, zei Assink tegen uw verslaggever: „Sherwin heeft keihard gewerkt. Hij liep zich het ‘grot’ voor de ogen.” * Toen het even stil bleef, reageerde de trainer: „Dat is een woordspeling! Leuk voor jullie ru­briek.” Nou ja, bij deze *