Doelman Christian de Haan vindt zijn draai bij G.V.V.V.

13 september 2014

VEENENDAAL – Zijn competitiede­buut bij G.V.V.V. is geen onver­deeld succes. In Scheveningen gaat Christian de Haan (30) op 23 augustus als doelman van de Vee­nendaalse topklasser met 4-2 de bietenbrug op tegen de plaatselij­ke trots.

Niet alleen de nederlaag komt hard aan, ook zijn optreden ge­tuigt niet van de klasse, die je van een ex-prof mag verwachten. De Haan weet het maar al te goed, draait niet om de hete brij heen.
„Ik was in die wedstrijd niet goed, dat kon iedereen zien”, ver­duidelijkt de doelman. „Maar de rest van het elftal bakte er ook niet veel van, daarom is de neder­laag niet alleen aan mij te wijten.
Ik deelde in de malaise, we had­den allemaal een mindere dag.”

Toch krijgt De Haan ook in de daarop volgende wedstrijd tegen Barendrecht het vertrouwen van trainer Erik Assink. Hij betaalt het vertrouwen door de nul te houden, G.V.V.V. wint nipt met 1-0. Ook vorige week uit bij Spa­kenburg (0-2) houdt De Haan zijn doel schoon en snoert daar­mee een aantal criticasters de mond.

De Haan is nieuw bij G.V.V.V. en heeft de concurrentiestrijd met Jo­han Jansen, die de laatste seizoe­nen het doel van G.V.V.V. verdedig­de, vooralsnog gewonnen. De Arn­hemmer doorloopt de jeugd bij El­denia en komt via Jonge Kracht en De Bataven bij Achilles ’29 te­recht. Het verblijf in Groesbeek wordt geen sportief succes en daarom is zijn vertrek naar G.V.V.V. een logische stap.

„Natuurlijk is het wennen als je nieuw in een ingespeeld elftal komt. We hebben aan elkaar moeten wennen, dat is logisch. Maar ik begin steeds beter mijn draai te vinden”, zegt De Haan. „Bovendien is G.V.V.V. een warme club, waar ik me prettig voel.
Daarnaast leeft het zaterdagvoet­bal meer dan zondagvoetbal. Er komt veel meer publiek kijken.
Neem de wedstrijd van vorige week tegen Spakenburg. Volle tri­bunes (2500 toeschouwers, red.), daar doe je het toch voor?”

De Haan is heilig van plan om de­ze zaterdag tegen SC Genemui­den opnieuw zijn doel schoon te houden. „Maar als keeper balan­ceer je op een koord. Kleine fout­jes kunnen grote gevolgen hebben. Ach, ik focus me op de din­gen die ik moet doen, meer kan ik niet.”

G.V.V.V. - SC Genemuiden (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal). G.V.V.V., geblesseerd: niemand.

Door: Eit Hendriks