Dokter ‘Opa’ Van Meegdenburg moet G.V.V.V. herstellen

14 maart 2015

VEENENDAAL – Hij ziet er topfit uit, heeft op het oog geen gram­metje vet te veel. Na zijn comeback bij G.V.V.V., dinsdag in de zware strijd met IJsselmeervogels (2-2), stapt de bijna 41-jarige Den­nis van Meegdenburg donderdag­avond monter door de kantine van de Veenendaalse topklasser.

Spierpijn? Nee, daar heeft hij bijna geen last van gehad, lacht de oude maestro met een knipoog.

Dennis van Meegdenburg (links), tegen de Vogels. Foto: Herman Stöver

„Ik niet, maar Danny (De Leeuw, EH) en Wilco (Den Hartog, EH) wel. En dat zijn jonge jongens. Zij hebben de afgelopen maanden last van blessures gehad en kon­den een tijdlang niet spelen. Ik heb na mijn afscheid vorig sei­zoen wedstrijdjes in het derde ge­voetbald en één keer per week met de selectie meegetraind.
Maar ik had na IJsselmeervogels geen centje pijn. Hoe dat kan, weet ik ook niet. Blijkbaar pik ik het gemakkelijk weer op.”

Voor Van Meegdenburg kwam het niet als een verrassing dat hij door Erik Assink, de trainer van G.V.V.V., gevraagd werdom de club uit de personele problemen te hel­pen. „Vanaf september werd er al door de jongens aan mij getrok­ken. Dat werd erger toen het min­der goed ging met G.V.V.V., toch ik heb de boot steeds afgehouden.
Maar het ongeluk van Joey Snij­ders gaf de doorslag.”
„Ik heb nog wel even bedenktijd gevraagd en wilde eerst met het thuisfront overleggen. Mijn vrouw was er eigenlijk nog eerder uit dan ik. Ze vond dat het wel het minste was dat ik kon doen ten opzichte van Joey. Is natuur­lijk ook zo. Ik heb jaren met hem samen gespeeld, zonder hem had ik zeker niet zoveel doelpunten kunnen maken. Hij was de ko­ning van de assists.”

Zijn terugkeer dinsdag tegen IJs­selmeervogels (200ste wedstrijd, red) gaf G.V.V.V. een boost, de ploeg leefde op en het publiek ging weer achter het team staan.
„Dat was wel mooi en had het elf­tal ook nodig. Plotseling kwam het geloof in eigen kunnen terug, wilde iedereen weer voor elkaar knokken. Dat moeten we er in­houden, ook als het een keer iets minder gaat. Ik ben blij dat ik daaraan mijn steentje kan bijdra­gen. Het niveau kan ik nog aan, dat heb ik dinsdag wel laten zien”, spreekt Van Meegdenburg zelfverzekerd.
Van Meegdenburg maakt de rest van de competitie bij het eerste af. „Ik ga twee keer per week trai­nen, dat moet genoeg zijn. Het spelplezier is er nog steeds en als ik het echte wedstrijdritme heb, kan het alleen maar beter gaan.”

Erik Assink kampt nog steeds met personele problemen

VEENENDAAL – De rentree van Dennis van Meegdenburg leek de zorgen van Erik Assink in aanvallend opzicht enigszins te verlichten, maar de trainer van G.V.V.V. moet toch weer puzze­len om vandaag een zo sterk mogelijk elftal tegen FC Lisse het veld in te sturen.

„Naast het wegvallen van Joey Snijders raakte Fahti Ben Ah­med tegen IJsselmeervogels geblesseerd en is zeker weken­lang uitgeschakeld. Martin van Eck is geschorst en door het vertrek van Ismail Ouaddouh heb ik dus vier aanvallende spe­lers minder tot mijn beschik­king”, legt Assink uit.
Prettige bijkomstigheid is dat Si­mon Brouwer terug is van een ski­vakantie met leerlingen van zijn school en verdediger Bart Huls­bos terugkeert van een schorsing.
Zij ontbraken tegen de Vogels.

G.V.V.V. - FC Lisse (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd: Fahti Ben Ahmed (bovenbeen). Geschorst: Martin van Eck.

 

Door: Eit Hendriks