Eén treffer genoeg voor G.V.V.V.

1 september 2014

Benutte strafschop van Wilco de Hartog levert topklasser winst op tegen laf spelend Barendrecht.

 

VEENENDAAL – Dat G.V.V.V. zaterdag­middag met slechts 1-0 van Ba­rendrecht won, lag niet zozeer aan het goede spel van de bezoe­kers. Vooral het gebrek aan sco­rend vermogen van de thuisploeg was er debet aan. De equipe van trainer Erik Assink was de hele wedstrijd oppermachtig, maar had veel moeite om de Barend­rechtse muur te slechten.

Met de resultaten van de afgelo­pen drie seizoenen in het achter­hoofd (vijf nederlagen en één ge­lijkspel) waren trainer Jack van den Berg en zijn pupillen blijk­baar met slechts één gedachte naar Veenendaal gekomen: niet verliezen. Dat resulteerde in het opwerpen van verdedigende stellingen aan Barendrechtse zijde, waardoor het spel zich voornamelijk op één helft afspeelde. Het anti-voetbal van de bezoekers leek nog vruch­ten af te werpen ook. Want het duurde tot ver in de tweede helft voor de verdiende voorsprong van de thuisploeg op het bord kwam.

 

„Toch hebben we de hele wed­strijd de rust bewaard”, vond As­sink na afloop. „We zijn onszelf niet voorbij gaan hollen in de jacht op een doelpunt. Dat vond ik een pluspunt. In ons aanvallen­de voetbal schuilt natuurlijk altijd het gevaar van een snelle tegen­stoot bij balverlies. Maar tegen Barendrecht hebben we zo goed als niets weggegeven.”
„Voorin liep het alleen niet zo goed”, vervolgde de G.V.V.V.-coach „Te vaak kwam de eindpass niet aan en gebeurde dat wel een keer werden de kansen gemist. Maar ik heb desondanks een goede wed­strijd van onze kant gezien.”

 

In de eerste helft kreeg G.V.V.V. vijf keer de mogelijkheid om Baren­drecht op achterstand te zetten, maar het was, zoals Assink om­schreef, ‘allemaal net niet’. De be­zoekers stelden daar helemaal niets tegenover.
„We waren gewaarschuwd voor die nummer tien (Mahmut Sönmez, red.). Hij speelde een week eerder tegen Ajax erg goed, maar Taoufik Adnane serveerde hem volledig af. Na rust kwam hij niet meer terug”, gniffelde Assink tevreden. Hij was toch wel verbaasd dat Ba­rendrecht zelfs na de 1-0 achter­stand in de tweede helft niet meer initiatief toonde en veel mensen achter de bal hield. „Blijk­baar zien ze ons toch als een Angstgegner. Ach, ook niet onlo­gisch na al die zeperds uit het ver­leden.”

 

De voorsprong van G.V.V.V. in de 67ste minuut kwam voort uit een gemakkelijk gegeven penalty van scheidsrechter Van den Helder. Si­mon Brouwer en Tim Eekman botsten in het strafschopgebied op elkaar en daarin zag Van den Helder een overtreding van Eek­man. De Barendrechter moest per brancard van het veld en kreeg en passant ook nog een gele kaart voorgeschoteld. Wilco den Har­tog verzilverde vervolgens de pin­gel feilloos: 1-0.

Daarna kreeg G.V.V.V. nog verschil­lende goede mogelijkheden om een hogere score op het bord te zetten, maar aan Sherwin Grot (ongelukkige wedstrijd), Joey Snij­ders en Martin van Eck waren de kansen niet besteed.
„Dit is voor ons een nuttige over­winning in de aanloop naar de clash van komende zaterdag tegen Spakenburg. Als we tegen Ba­rendrecht punten hadden laten liggen, was dat niet goed voor het zelfvertrouwen geweest”, stelde Assink.

 

G.V.V.V.: De Haan; Hofman, Bonke, Oos­tinjen, Adnane; Terschegget, Brouwer, Den Hartog; Van Eck (84. Ben Ah­med), Grot (89. Ouaddouh), Snijders.

 

Wilco den Hartog balt zijn vuisten. Hij heeft G.V.V.V. vanaf de stip zojuist op 1-0 gezet tegen Barendrecht. Ploeggenoot Simon Brouwer is in aantocht om het feestje mee te vieren. Foto: Herman Stöver

 

Den Hartog neemt verantwoordelijkheid vanaf penaltystip

 

VEENENDAAL – Uiterlijk koel en nonchalant schoof Wilco den Har­tog (26) zaterdag na afloop aan voor een reactie op de 1-0 over­winning, die hij met G.V.V.V. had behaald op Barendrecht. Innerlijk was hij echter maar wat blij met de zege. „Belangrijke winst en nog dik verdiend ook”, constateerde de Veenendaalse middenvel­der tevreden. Den Hartog scoorde ook nog het enige doelpunt van de wedstrijd en werd daarom op sportpark Pan­huis uitgeroepen tot man of the match. Het doelpunt kwam voort uit een strafschop, die Den Har­tog na ruim een uur onberispelijk inschoot.

 

Op de vraag of hij, nu Dennis van Meegdenburg is gestopt, de vaste strafschoppennemer van G.V.V.V. is, antwoordde Den Hartog: „In de voorbereiding hebben Joey (Snijders, red.) en ik de strafschop­pen genomen. Dat ging goed. Ik zat tegen Barendrecht goed in mijn vel, dus heb ik de bal op­geëist en mijn verantwoordelijk­heid genomen. Ik heb daar geen moeite mee en zal dat waarschijn­lijk in de toekomst ook doen. Zo steek ik in elkaar.”

Den Hartog had ook gezien dat het G.V.V.V. tegen Barendrecht in de eindfase van de aanval aan scherpte en gogme ontbrak. „We hadden nog best een paar doel­punten meer kunnen maken. Met 1-0 blijft het altijd uitkijken.”
Daarom vond Den Hartog dat G.V.V.V. de wedstrijd volwassen tot een goed einde had gebracht. „Ba­rendrecht speelde heel erg defen­sief en hoopte op een slippertje van ons. Dat gebeurde dus mooi niet. Waarom ze naar Veenendaal zijn gekomen? Ze wilden ons blijkbaar zien voetballen”, grapte Den Hartog.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. haalt eerste drie punten binnen