Esmat Shanwary nieuwste aanwinst G.V.V.V.

29 april 2015

Esmat Shanwary voetbalt aankomende zomer voor G.V.V.V. De 21-jarige middenvelder, afkomstig van eerstedivisionist Achilles’29, heeft voor één seizoen zijn ja-woord gegeven. Dat heeft de Technische Commissie woensdag bekendgemaakt.

 

Shanwary speelde tien jaar in de jeugdopleiding van NEC en werd in Nijmegen gezien als een groot talent. Zo eindigde hij als tweede bij de uitverkiezing van beste jeugdspeler van de Eredivisie voor A1-junioren. Zijn goede prestaties werden ook bij de KNVB ontdekt, de 21-jarige middenvelder speelde vele jeugdinterlands.

 

In 2012 verkaste Shanwary naar FC Utrecht, waar hij vooral in het beloftenteam speelde. Door een langdurige knieblessure bleef een doorbraak bij de ploeg uit de Domstad uit. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar eerstedivisionist Achilles’29, waar hij debuteerde in de Eerste Divisie. Shanwary kwam dit seizoen tot elf optredens voor de Groesbekers. In maart 2015 werd hij opgeroepen voor het nationale elftal van zijn geboorteland Afghanistan. 

 

Zevende aanwinst

Met het aantrekken van Esmat Shanwary staat het aantal nieuwelingen op zeven.  Roy Talsma (Telstar), Laurens van der Voort (Jong FC Utrecht), Jasmin Ramic (IJsselmeervogels), Patrick Heesakkers (JSV Nieuwegein), Olivier Pilon (SDC Putten) en Jaimy Schaap (VVA '71) lagen eerder al voor volgend seizoen vast. Daarmee bestaat de selectie voor volgend seizoen vooralsnog uit negentien man.