Gebrek aan scorend vermogen kost punten

26 januari 2015

Gebrek aan scorend vermogen kost G.V.V.V. ook punten bij Hoek
 

HOEK – Het kon zo niet langer, vond Erik Assink vorige week. De trainer van G.V.V.V. was van opvat­ting dat hij actie moest onderne­men om zijn ploeg weer aan het scoren te krijgen. Daarom zette hij zaterdag spits Sherwin Grot in het uitduel van G.V.V.V. bij laagvlie­ger Hoek (0-0) op de bank en pos­teerde hij Ismail Ouaddouh in de punt van de aanval.
Daardoor speelde Martin van Eck weer op rechts en nam de van een schorsing teruggekeerde Tom Oostinjen de plaats op tien in van de geblesseerde Simon Brouwer. De actie van Assink mocht niet baten. G.V.V.V. kwam weer niet tot scoren, Hoek evenmin.
 

Martin van Eck was in Hoek dicht bij een treffer. Foto: Herman Stöver

„De uitslag viel me tegen”, rea­geerde Assink. „We kregen heb­ben voldoende kansen om de ze­ge mee naar huis te nemen. Toch stap ik niet met een rotgevoel in de bus. De ploeg heeft geprobeerd er op een afschuwelijk knol­lenveld het beste van te maken. Er is hard gewerkt en we hebben niet verloren. Ook een pluspunt.”
Dat hij Grot op de bank liet begin­nen - de aanvaller viel in 78ste mi­nuut nog wel in voor Danny de Leeuw - was een kwestie van keu­zes maken geweest, vertelde As­sink. „Het had niets te maken met het feit dat Sherwin en G.V.V.V. vol­gend seizoen niet met elkaar ver­der gaan. Ik had voor dat het be­kend werd al besloten het anders te gaan doen. In de eerste zeven duels scoorde Sherwin zeven keer. Daarna stond hij negen wed­strijden droog. Dan wordt het tijd om wisselingen door te voeren, ook al omdat andere spelers ook steeds moeilijker scoorden.”

Hoewel Ouaddouh een totaal an­dere voetballer is dan Grot sorteer­de de keuze van Assink voor Ouaddouh dus achteraf ook niet het beoogde effect.
Toch had de Utrechter G.V.V.V. in de tweede helft uit de rebound, nadat Martin van Eck op de lat had gekopt, op voorsprong moe­ten zetten. Daarin faalde de klei­ne aanvaller. Joey Snijders deed dat voor rust ook. De linkspoot kreeg twee goede mogelijkheden, maar doelman Jordi de Jonghe van Hoek voorkwam beide keren een achterstand van zijn ploeg.

„Terugkijkend ben ik blij dat we weer een keer de nul hebben vast­gehouden. In verdedigend opzicht stond het met de terugkeer van Bart Hulsbos achterin uitste­kend. En de backs waren tegen Hoek wat meer terughoudend dan voorheen. Dat gaf meer rust in de ploeg”, analyseerde Assink.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Terschegget, Oostinjen, De Leeuw (78. Grot); Van Eck, Ouad­douh, Snijders.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. vergeet zich te belonen in Hoek