Grot nog geen echte spits?

29 september 2014

Grot scoort twee keer maar voelt zich nog steeds geen echte spits
 

VEENENDAAL – Sherwin Grot heeft deze competitie al vijf doelpun­ten achter zijn naam staan. Zater­dag scoorde de aanvaller van G.V.V.V. twee van de vier doelpun­ten tegen Hoek. „Toch moet ik nog aan het spelen in de punt van de aanval wennen”, sprak Grot na afloop.

G.V.V.V. won het thuisduel vrij een­voudig met 4-1, ondanks het feit dat de ploeg het bekerduel (1-2 winst) tegen JVC Cuijk van woensdag nog in de benen had.
„Dat was in de tweede helft wel te merken, ik zat op het einde he­lemaal stuk. Ik had veel gelopen.
In voorgaande duels wisselde de coach me op het einde vaak. Deze wedstrijd liet hij me staan, maar nu had hij me wel mogen wisse­len”, pufte Grot. Hij bleef deze zomer, na veel vij­ven en zessen, bij G.V.V.V. Eerst wilde G.V.V.V. hem wel laten gaan, maar omdat hij vorig seizoen in de tweede helft van de competitie regelmatig scoorde, wilde de club hem wel behouden. Grot moet nu goalgetter Dennis van Meegden­burg, die stopte, doen vergeten.

Met zijn snelheid en soms onna­volgbare acties zorgt Grot soms voor veel gevaar, maar er zijn ook duels waarin hij constant oorlog met de bal lijkt te hebben. Dan le­vert hij de bal zo maar bij de te­genstander in.
Grot kan er om lachen. „Zoals ge­zegd speel ik nog niet zolang in de spits. Vroeger voetbalde ik al­tijd op het middenveld, speelde ik anderen aan en ging er dan over­heen. Nu sta ik vaak met de rug naar het doel. Dat is anders. Maar als ik het elftal er mee kan hel­pen, doe ik het. Zo is het.”
Tegen Hoek had hij er nog wel één meer in mogen schieten, vond Grot. „Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben en uit­eindelijk met ruime cijfers. Ook mindere wedstrijden moet je winnen, dan doe je bovenin mee.”

Dat doet G.V.V.V. Door twee goals van Grot stond G.V.V.V. zaterdag te­gen Hoek na ruim twintig minu­ten al met 2-0 voor. Op slag van rust scoorde Hoek tegen door een van richting veranderd schot van Kyle Doesburg (2-1). In de tweede helft drukte G.V.V.V. het betere spel uit in goals van Joey Snijders en Roy Terschegget: 4-1.
De Veenendalers zijn in de top­klasse opgeklommen naar de der­de positie, spelen zaterdag uit bij FC Lisse en ontvangen een week later koploper Kozakken Boys.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog (80. Oostin­jen), Brouwer (16. De Leeuw), Ter­schegget; Van Eck, Grot, Snijders (71. Ouaddouh).


Sherwin Grot op weg naar z'n openingtreffer, Gert-Jan van Leiden komt te laat. Foto: Dick Gijsbertsen
 

Erik Assink vindt ruime zege G.V.V.V. dik verdiend

VEENENDAAL – Hij wilde de tegen­stander niet afkraken, maar na afloop was tussen de regels door duidelijk te merken dat G.V.V.V.-coach Erik Assink Hoek geen hoogvlieger in de topklasse vond. Assink won met zijn ploeg met 4-1 van de opponent uit Zeeuws-Vlaanderen.

„Dat het bij rust maar 2-1 voor ons stond sloeg nergens op. Als we geconcentreerd en scherp hadden gevoetbald, was het 4-1 geweest. Hadden we ons de tweede helft niet bovenmatig hoeven inspannen. Met 2-1 blijft het gevaarlijk. Zeker met de we­tenschap dat we de midweekse bekerwedstrijd tegen JVC Cuijk (1-2 winst, red.) achter de kiezen hadden”, oreerde de coach.

Vanwege de nipte voorsprong en het feit dat aanvoerder Simon Brouwer al na zestien minuten geblesseerd afhaakte, moest As­sink vrij lang wachten voordat hij vermoeide spelers rust kon geven. Dat deed Assink nadat G.V.V.V. in de 69ste minuut op 3-1 was gekomen.

„Een aantal jongens op de bank komt niet zo veel aan spelen toe. Dat is moeilijk voor hen. Ik gun ze graag meer speeltijd, maar soms werken de omstandighe­den niet mee. Hebben we een te druk schema om een extra oe­fenpotje te organiseren. Toch moeten we het samen doen, iedereen is nodig. Nu kreeg Dan­ny de Leeuw veel speeltijd om­dat Simon (Brouwer, red.) uit­viel. Een volgende keer moet een ander klaar staan.”

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Derde overwinning in acht dagen