G.V.V.V. als favoriet naar Excelsior Maassluis

8 november 2014

VEENENDAAL – Op papier lijkt het een strijd tussen David en Go­liath. G.V.V.V., tweede in de zater­dagtopklasse met 21 punten tegen Excelsior Maassluis, rode lantaarn­drager met slechts zes schamele punten. Tel daarbij op dat Excel­sior deze competitie nog geen en­kele thuiswedstrijd won en een lo­gische overwinning voor G.V.V.V. is snel voorspeld.

Daarin schuilt het gevaar, weet G.V.V.V.-trainer Erik Assink. „Over­moed is het laatste wat we moe­ten hebben. De verschillen op de ranglijst zijn behoorlijk groot, maar dat is in de topklasse geen enkele garantie. Kijk maar naar de zege van Excelsior vorige week bij Spakenburg. Die had niemand ver­wacht, maar het gebeurde wel.”
De zege van Excelsior op Spaken­burg (1-2) heeft volgens Assink twee kanten. „Mijn spelers zijn ge­waarschuwd voor onderschatting, maar aan de andere kant kan Ex­celsior daaruit ook moed hebben geput. Dus kan het nog wel eens een pittig potje worden.”

Bij G.V.V.V. zijn de laatste weken met een aantal spelers van de hui­dige selectie gesprekken gevoerd over contractverlenging. Vijf spe­lers hebben al toegezegd langer te blijven. Drie anderen hadden nog een doorlopend contract.
De onderhandelingen met Joey Snijders en Sherwin Grot vlotten niet erg. Met Snijders is al twee keer zonder resultaat gesproken, wat kan betekenen dat de flank­speler hengelt naar een andere club. Grot denkt nog na over een langer verblijf op Panhuis.

Excelsior Maassluis - G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark Dijkpolder in Maas­sluis).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand.

Door: Eit Hendriks